Een bezoek van de belastingdienst, wat nu?

De belastingdienst kan een looncontrole verrichten. Dit kan middels een bedrijfsbezoek waarbij de ambtenaar bij u komt. Vaak vindt een boekenonderzoek plaats, dergelijke bezoeken vinden vaak plaats bij ons op kantoor.

 

De controle wordt tijdig aangekondigd. De controle bereiden wij met u voor. De ambtenaar voert de controle uit en maakt daar een rapport van. Tijdens de controle kunnen wij uitleg en informatie geven aan de ambtenaar. Indien wij het niet eens zijn met de inhoud van dat rapport, kunnen we in bezwaar en beroep gaan.

Boekenonderzoek

De ambtenaar zal de aangiften en administratie controleren. Het kan een controle zijn van een bepaalde periode, of om controle van bepaalde onderdelen van uw aangiften en administratie. Eventuele vragen en opmerkingen bespreken we met de ambtenaar tijdens zijn bezoek.

Ontzorgen

Ondanks dat de administratie in orde is, levert een onderzoek van de belastingdienst vaak stress op. Het is onze taak om u te ontzorgen, dat betekent dat wij het boekenonderzoek kunnen voorbereiden, in gesprek kunnen gaan met de ambtenaar en de resultaten met de ambtenaar kunnen bespreken.

 

Werkkostenregeling (WKR)

Wanneer u meer wilt weten over de WKR, ook een item wat voorbij kan komen bij looncontroles, kunt u hier onze gratis brochure downloaden.

Staat uw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij u mee helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?