Mediation

Soms is een conflict onvermijdelijk. Hoe u met een conflict omgaat is een keuze. Een slimme keuze is het oplossen van uw conflict middels mediation. U gaat samen in overleg met een onafhankelijke bemiddelaar “de mediator”. Samen bespreekt u de zaken die er voor u toe doen. Komt u er samen uit? Dan zet u samen de afspraken op papier. Komt u er niet uit? Dan kunnen we ook nog gaan procederen. Onze mediators en juristen ondersteunen u graag!

 

De kernwaarden van mediation:

 

 • U wilt er in overleg uitkomen;
 • Conflicten kosten iedereen negatieve energie en tijd. Met mediation bereikt u vaak in korte tijd overeenstemming en kunt u op een betere manier het conflict oplossen / beëindigen;
 • De mediator is onpartijdig en onafhankelijk;
 • Er geldt geheimhouding;
 • We richten ons op de toekomst en niet op het verleden;
 • Afspraken alleen geldig na uw handtekening.

 

Onze werkwijze

Voor de meeste mensen is mediation iets nieuws. Wij vertellen u daarom graag in een persoonlijk gesprek wat mediation inhoudt en wat u mag verwachten. Hieronder treft u alvast wat informatie aan.

 • Kennismaking

  Allereerst maakt u kennis met onze mediator in een persoonlijk gesprek. Kennismaking kan met alle partijen tegelijk plaatsvinden of één op één. Bij arbeidsmediation vindt de kennismaking altijd één op één plaats. Bij zakelijke mediation bespreken we met u of u samen of alleen kennis komt maken.

   

 • Eerste mediationgesprek

  Bereid om de mediation te starten? Dan vindt het eerste mediationgesprek plaats gevolgd door meerdere gesprekken. De gesprekken zullen in beginsel op ons kantoor plaatsvinden, een neutraal terrein waar u samen in gesprek kunt gaan onder begeleiding van de mediator.

 • Verslagen

  Indien gewenst kan de mediator gespreksverslagen maken. Zo wordt vastgelegd welke onderwerpen besproken worden en welke afspraken er worden gemaakt tijdens zo’n gesprek. Onze specialisten maken graag berekeningen voor u, denk hierbij aan kinderalimentatie of berekening van de transitievergoeding.

 • Samenwerking

  Wordt u bijgestaan door een adviseur of advocaat? Ook met de adviseurs kan de mediator contacten onderhouden. Voorafgaand aan de mediation wordt besproken of de adviseurs ook aanwezig zijn tijdens de gesprekken of op de achtergrond meekijken. De adviseur dient u te adviseren tijdens het mediation traject, omdat de mediator als onafhankelijke partij geen advies mag geven. En mocht u afspraken maken tijdens de mediation, zullen deze afspraken getoetst worden door uw adviseur.

 • Afronding

  Goede nagedacht over de (concept) afspraken? Dan kan er een handtekening gezet worden onder de afspraken en kunnen we de mediation beëindigen. U bepaalt de inhoud van de afspraken, u behoudt dus de regie over het traject en de uitkomst.

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?