De Kleijne & Janssen
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bevat regels over de privacy, ook voor uw personeel
De loonadministratie, ook wel salarisadministratie genoemd, moet voldoen aan verschillende wettelijke eisen, waaronder ook de AVG (algemene verordening gegevensbescherming).
Op grond van de wet dient u veel gegevens te bewaren van de werknemer, denk aan:
Omdat u dergelijke gegevens op grond van de wet moet hebben, mag u deze ook verwerken en bewaren.
De gegevens dient u wel op een veilige manier bewaren. De salarisgegevens zeggen heel veel over een persoon en zijn daarom heel vertrouwelijk. U dient te voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen inzien of dat gegevens verloren gaan.
Ter beveiliging kunnen wij de salarisgegevens en stroken verzenden met wachtwoorden, u als werkgever heeft uw wachtwoord, elke collega kan ook zijn of haar eigen wachtwoord hebben. Op één salarisstrook staat namelijk zoveel vertrouwelijke informatie, dat extra beveiliging vaak gewenst is.
Uitgangspunt is dat u gegevens dient te bewaren voor zolang als u deze nodig heeft. Zo mag u een kopie ID-bewijs niet langer bewaren dan tot vijf jaar na uitdiensttreding.
DKJ_button link=”https://www.dekleijne-janssen.nl/contact/” target=”_self” label=”Contact opnemen” class=”type-green”]
Tegenwoordig is privacy hot. Dit betekent dat uw werknemers vragen kunnen stellen over de manier waarop u de gegevens bewaard, en hoe lang.
Wij helpen u graag bij het opstellen van het privacy reglement.
Ellis van Dijk
Loonbelasting
De Belastingdienst legt een vergrijpboete van € 440.000 op aan de ex-bestuurder van een voetbalclub. De ex-bestuurder zou feitelijk leiding hebben gegeven aan het ontduiken …
Arbeidsrecht
Vier partijen in de Tweede Kamer hebben een initiatiefwetsvoorstel opgesteld, dat duidelijkheid moet verschaffen over zelfstandig ondernemershap. Het wetsvoorstel is ter consultatie gelegd. Belanghebbenden kunnen …
De minister van SZW heeft een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer, dat moet zorgen voor meer zekerheid voor flexwerkers. Werknemers met een flexibel arbeidscontract …
Rechtbank Gelderland oordeelt dat NS-bedrijven bij de waardering van reisfaciliteiten aan hun werknemers en gezinsleden rekening mogen houden met een collectiviteitskorting. Tegelijkertijd beslist de rechtbank …
Sinds de invoering van de werkkostenregeling (WKR) in 2011 is het loonbegrip in de loonbelasting verruimd. Werkgevers kunnen sindsdien vergoedingen en verstrekkingen aanwijzen als eindheffingsbestanddeel. …
Het opladen van een elektrische auto van de zaak bij de woning van een werknemer brengt fiscale uitdagingen met zich mee. Hoe kan een werkgever …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.