Financiële planning

Bij estate planning spelen schenkbelasting, erfbelasting, het huwelijksvermogensrecht-, erfrecht en fiscaal recht een rol. Maar ook ondernemingsrecht wanneer bedrijfsopvolging onderdeel uitmaakt van de planning. Kortom, veel zaken om rekening mee te houden.

 

Onze specialisten staan voor u klaar om een volledig plan uit te schrijven om uw vermogen zo fiscaal en financieel voordelig over te dragen.

 

Estate planning

Het vakgebied van estate planning is breed. Wij hebben een team van professionals die ieder hun eigen specialisme hebben. Daardoor kunnen wij vrijwel iedere vraag beantwoorden. Of het nu gaat over huwelijkse voorwaarden, schenken of gefaseerde bedrijfsoverdracht. Door intensieve onderlinge samenwerking zijn de meest complexe vraagstukken bij ons in goede handen.

 

Inzichten in de estate planning

Wij begrijpen dat estate planning een ingewikkeld onderwerp kan zijn. Daarom kunt u bij ons altijd rekenen op duidelijke uitleg. Wat uw vraag of situatie ook is: we vertellen u precies welke mogelijkheden u heeft en welke gevolgen bepaalde keuzes met zich meebrengen.

 

Wat speelt er nog meer bij vermogensvraagstukken?

 

 

 • Huwelijkse voorwaarden

  Stel u heeft een familiebedrijf en uw zus of zoon gaat trouwen. De manier waarop familieleden trouwen, kunnen gevolgen hebben voor het familie vermogen. Laat u en uw familie dan ook tijdig en goed informeren over de mogelijkheden en uw wensen. Lees hierover meer in onze dienst Huwelijkse voorwaarden.

 • Schenkplan

  Met een goed plan kunt u fiscaal gunstig schenken. Met de juiste stappen kunt u zelfs belastingvrij schenken aan kleinkinderen en kinderen. Mogelijkheden bespreken? Dat kan. Lees meer over schenken op onze pagina schenken.

 • Testament

  Met een onderneming kan een nalatenschap complexer worden. Wat gaat er met de onderneming gebeuren, wie nemen er besluiten? En stappen de erfgenamen in de onderneming of wordt de onderneming verkocht? Het is van belang om dergelijke situaties binnen de familie te bespreken, maar ook om hierbij stil te staan bij de opmaak van uw testament. Advies inwinnen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Lees hierover meer op onze pagina over het testament.

 • Bedrijfsopvolging

  Uw onderneming overdragen aan de kinderen? Dat kan op verschillende manieren. Welke manier u kiest, is afhankelijk van uw wensen. Laat u daarom tijdig adviseren over de mogelijkheden. Op basis van uw wensen bepalen we samen de beste route. Door het opstellen van een gedegen plan kunt u de overdacht ook fiscaal en financieel gunstig regelen voor zowel de overdrager als de opvolger(s). Lees hierover meer op onze pagina over bedrijfsopvolging.

 • Eerder stoppen met werken

  Wij rekenen uit wanneer u kunt stoppen met werken, wat financieel nodig is om dan te stoppen en wat u dan te besteden heeft. Wanneer de uitkomst van ons onderzoek tegenvalt, omdat u bijvoorbeeld enkele jaren eerder wilt stoppen of meer wenst te besteden tegen die tijd, gaan we samen na wat nodig is om die doelstelling te bereiken.

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?