Financiering voor uw onderneming

U wilt groeien, in beweging blijven of nieuwe plannen uitvoeren. Dan kan een financiering handig en soms nodig zijn. Veel banken kijken bij de beoordeling van uw aanvraag enkel naar uw jaarcijfers. Wij zijn van mening dat een financiering op meer is gebaseerd dan op alleen de laatste jaarcijfers. De bank/financier dient vertrouwen te krijgen in uw plannen en visie. Dat doen we door uw verhaal en visie in een gedegen rapportage met goede onderbouwing te zetten en door in gesprek te gaan met de bank.

Financieringsaanvraag

U wilt een goed doordacht en nauwkeurige financieringsaanvraag, waarin de zaken zijn opgenomen die voor de banken en financierders van belang zijn. Met een goede financiering kunt u voldoen aan uw lopende betalingsverplichting, uw ondernemingsactiviteiten uitbreiden, aankopen doen, vastgoed aankopen of uitbouwen.

 

Hoe lang duurt het voordat u een financiering ontvangt?

Een financieringsaanvraag duurt gemiddeld 3-6 maanden. Uw wensen en financieringsbehoeften worden besproken. Deze worden vervolgens in een plan verwerkt. Ook moet de bedrijfsadministratie bijgewerkt worden. Vervolgens wordt het plan gepresenteerd aan de bank en/of overige financierders. De bank en de financierders hebben tijd nodig om uw plan te beoordelen. Vervolgens komen zij met een voorstel, waarin zij schrijven onder welke voorwaarden zij een geldlening of krediet beschikbaar stellen. Indien u akkoord gaat met de voorwaarden, worden de juridische documenten opgemaakt. Na ondertekening van de juridische documenten ontvangt u de financiering.

Hoe gaat een financering in zijn werk?

We bespreken uw wensen, geven de haalbaarheid aan en gaan vervolgens in gesprek met uw bank of andere financiers. Wij zijn niet enkel afhankelijk van uw huisbank. We kunnen verschillende financieringsvormen combineren. Onder andere door gelden aan te trekken via investeerders, crowdfunders, banken en kredietunies. De financiering kan bijvoorbeeld gedaan worden door de bank en een (achtergestelde) geldlening met een passende risico-rendement-verhouding.

 

Onze kracht Jan de Kleijne

U bent op zoek naar iemand die u helpt en begeleidt bij de financieringsaanvraag. Voor drs. J.P.M. (Jan) de Kleijne, is ondernemen al ruim 25 jaar een begrip. Voordat Jan ondernemer werd, was hij werkzaam in de bankwereld en beoordeelde hij complexe financieringsvragen vanuit het hoofdkantoor van de Rabobank. Als ondernemer weet Jan wat u wilt en worden uw visies en doelen zodanig op papier gezet dat de bankier/financier de informatie verkrijgt die hij wil weten. ‘’De ondernemers die ik help zijn vaak met hun financieringsvraag afgewezen bij de bank of de voorwaarden van de bank zijn erg zwaar. Ik kijk of het anders kan. Dat maakt mijn werk spannend. Je wilt geen kansen missen, maar je wilt ook geen blunders begaan.’’ – Jan de Kleijne

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?