Advies bij bedrijfsovernames

De overname van een bedrijf kan op diverse manieren plaatsvinden. Het team van De Kleijne & Janssen Corporate Finance staat u graag bij, bij de aan- of verkoop van een/uw bedrijf.

Bedrijf verkopen

Wij maken samen met u uw onderneming verkoopklaar, zodat uw bedrijf in optimale conditie is op het moment van verkoop. Afhankelijk van uw wensen wordt een strategie en plan gekozen. Belangrijk hierbij is om te kijken aan wie u uw bedrijf wilt verkopen. Verkoopt u uw onderneming aan een familielid, aan een huidige collega (bijvoorbeeld een management lid) of juist aan derden? Bij ieder verkooptraject, hoort een andere aanpak. Wij kunnen u bijstaan bij de verkoop van uw bedrijf maar ook als u juist interesse heeft in de overname van een onderneming; wij helpen u aan beide kanten van de tafel.

Voor een financiering van een bedrijfsovername, verwijzen we u graag door naar onze dienst bedrijfsfinanciering.

Waardebepaling van uw bedrijf

Een belangrijk onderdeel bij een bedrijfsovername is de waardebepaling van het bedrijf. Diverse financiële gegevens en factoren bepalen de uiteindelijke waarde. Onze specialisten helpen u graag bij de waardebepaling van het uw bedrijf. Ook kan dit van belang zijn bij een echtscheiding of zakelijk geschil: ook dan kunnen wij u ondersteunen en de waarde van uw bedrijf berekenen.

Due diligence onderzoek

Bij de aan- en verkoop van bedrijven wordt door de potentiële koper een ‘due diligence onderzoek’ gedaan. Tijdens het due diligence onderzoek wordt een bedrijf zorgvuldig geanalyseerd op financiële, economische, juridische en fiscale factoren. De risico’s en kansen worden in kaart gebracht zodat u na aankoop niet voor verrassingen komt te staan. De koper heeft hierbij een onderzoekplicht en de verkoper een mededelingsplicht. Op basis van dit onderzoek bepaalt de koper of hij wil gaan kopen, na een due diligence onderzoek kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Als er interesse is, zullen de verkoop en aankoop partijen in onderhandeling gaan over de voorwaarden van de verkoop. Deze voorwaarden worden op papier gezet en wanneer de overname definitief is, volgt de praktische overdracht. Een sterke onderhandelingspositie is een pré en wij helpen u hier graag bij.

Wilt u samen met ons de sprong wagen en dé best mogelijke deal maken? Neem dan nu vrijblijvend contact op met één van onze specialisten!

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

    Neem contact op

    Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

      Neem contact op
      Liever direct contact opnemen?