Instandhouding en overdracht van uw vermogen met een estate planning

Estate planning houdt kortgezegd in dat er een plan wordt opgesteld om het vermogen binnen de familie op een zo goed mogelijke manier over te dragen van de ene op de andere generatie, waarbij het vermogen zo veel mogelijk in stand blijft.

Bij estate planning komen juridische, fiscale en financiële zaken bij elkaar. Denk aan huwelijksvermogensrecht, schenk- en erfbelasting en uw (complex) vermogen.

Met estate planning willen we het vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over laten gaan op de volgende generatie.

 

Wensen

We starten altijd met het bespreken van uw wensen. Hoe ziet u uw eigen financiële toekomst? Wat is er nodig om die toekomst te realiseren? Welke wensen heeft u voor de overdracht van uw vermogen aan de volgende generatie? Welke mogelijkheden zijn er en welke mogelijkheden passen bij u?

 

Aan de hand van gesprekken wordt voor u een plan opgesteld. Vervolgens zal dit plan uitgevoerd gaan worden.

 

Met het doorvoeren van diverse maatregelen worden de opgenomen doelstellingen in het plan behaald. Denk aan de volgende mogelijkheden:

 

 • Een schenkplan;
 • Testament maken/aanpassen;
 • Huwelijkse voorwaarden wijzigen of opmaken;
 • Partner voorwaarden wijzigen of opmaken;
 • Bedrijfsopvolging door kind(eren) (denk aan de BOR);
 • Herstructurering onderneming;
 • Opmaak levenstestament;
 • Eigen financiële planning (pensioen, eerder stoppen met werken e.d.);
 • Aansluiting op elkaar van bovengenoemde opties.

 

De fiscale gevolgen

Bij estate planning komt de fiscale wetgeving kijken, u krijgt immers te maken met schenk- en erfbelasting maar denk ook aan de inkomstenbelasting. Er dient dus een goede afweging gemaakt te worden welke maatregelen het gewenste doel behalen. Ook dient er een goed plan gemaakt te worden zodat u erf- en schenkbelasting bespaart. Dit kan bijvoorbeeld middels een goed meerjarig schenkplan aan kinderen en/of kleinkinderen.

Specialisten

Bij estate planning komen meerdere adviesterreinen tezamen. Juridische, financiële en fiscale gevolgen en mogelijkheden moeten namelijk onderzocht worden. Maar bovenal behoort estate planning tot een zeer persoonlijk, emotionele en familiaire aangelegenheid. Dit betekent dat persoonlijk contact bij ons voorop staat en dat de specialist(en) u leren kennen tijdens de besprekingen. Wij bespreken graag met u uw wensen en bespreken graag de mogelijkheden.

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij u mee helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Stel ons uw vraag, wij helpen u graag

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?