Het aankopen van een bedrijf

Interesse in de overname van een bedrijf? Dat traject begint met het voeren van gesprekken, vervolgens vindt uitwisseling van documenten plaats en gaan we onderzoek verrichten:

 

Wat is er allemaal aanwezig in de onderneming? Wat is de gerealiseerde winst, welke activa is aanwezig, hoeveel personeel is er? Wat is de te verwachten winst als u het bedrijf overneemt? Allemaal interessante vragen die beantwoord moeten worden. Vervolgens gaat u na, wilt u het bedrijf kopen? Zo ja, alles of onderdelen? En welke prijs wilt u betalen? Vervolgens gaan we in onderhandeling.

Wist u dat wij ook een financiering kunnen regisseren? Lees hierover meer bij financieringen.

 

Advisering bij de aankoop

 • Welke prijs betaalt u voor de onderneming

  Wat is de onderneming waard? Hierbij gaat het vaak om financiële gegevens. Deze kunnen wij voor u analyseren. Er zijn diverse manieren om een onderneming te waarderen. We adviseren over de mogelijkheden en bepalen samen de koopprijs.

 • Goed onderzoek

  Goed onderzoek is noodzakelijk. U wilt geen lijken in de kast. Dit betekent dat we veel informatie opvragen en doornemen, denk bijvoorbeeld aan arbeidscontracten, of de pensioenpremie netjes is betaald en wat het percentage aan verzuim onder personeel is. En hoe zit het de overname-mogelijkheden van lopende contracten met klanten en leveranciers?

 • Risico’s en garanties

  Risico’s die bij de verkoper horen, laten we liever daar. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwaring voor belastingclaims en de opname van bepaalde garanties, de verkoper garandeert bijvoorbeeld dat de balans correct is.

 • Financiering koopsom

  Als u een bedrijf wenst te kopen, dient de aankoopprijs betaald te worden. Soms is daarvoor een financiering nodig. We treden namens u in overleg met uw bank of andere financierders om een financiering tegen goede voorwaarden te ontvangen.

Meer weten?

Wanneer u op zoek naar meer informatie over dit onderwerp, download dan onze gratis brochure over bedrijfsoverdracht!

Bij vragen kunt u uiteraard ook altijd contact met ons opnemen!

Andere diensten binnen deze expertise:

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?