Verkoop van het bedrijf

Vroeg of laat krijgt u als ondernemer ermee te maken: het voornemen om uw bedrijf te verkopen of over te dragen.

 

Het succes van uw bedrijf is geen toeval, u wilt dan ook dat uw bedrijf in goede handen overgaat. Een bedrijfsoverdracht bestaat uit vier fases: de oriëntatie-, de voorbereidings-, de overdrachts- en de invoeringsfase.

 

Bij al deze fases komen een tal van facetten kijken waarmee rekening gehouden dient te worden. Wij kunnen u helpen bij een succesvolle planning van overdracht.

 

Waardering

 

Hoeveel is mijn onderneming waard? Dit is een belangrijke vraag.

 

Om die vraag te beantwoorden moet er een bedrijfsanalyse worden gemaakt. Zo worden de relevante cijfers beoordeeld, de winstgevendheid, inschatting van risico’s, welke verplichtingen, contracten en eigendommen aanwezig zijn.

 

Wanneer u een verkoopprijs bepaalt, volgt een onderhandeling met de kopende partij. Wij kunnen deze onderhandeling met of namens u voeren.

 

Herstructurering

 

Om de bedrijfsopvolging zo fiscaal gunstig mogelijk te laten verlopen, is het van belang dat uw bedrijf verkoop-klaar is. De gekozen structuur in het verleden, kan om diverse redenen goed zijn, maar bij verkoop verandert de situatie. Op basis van mogelijkheden en wensen wordt nagegaan welke structuur de beste is.

 

Meer weten?

Wanneer u op zoek bent naar meer informatie over de aan- of verkoop van een bedrijf download dan hier onze gratis brochure over bedrijfsoverdracht.

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie!

Andere diensten binnen deze expertise:

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?