Beoordeling van uw financieringsaanvraag door financier

U heeft een goed plan, wilt gaan uitbreiden of investeren. Daarvoor is een financiering nodig. Waar kijkt de financierder naar bij een aanvraag? Wij leggen het u uit.

 

1. Business

Wie vraagt de financiering aan? Wie is de ondernemer en hoe ziet zijn of haar onderneming er uit? Wat zijn uw ervaringen, uw doelen en wensen.

 

2. Resultaat

Gaat de investering de bank geld opleveren? Dus kunt u de aflossing en rente betalen? De bank gaat in beginsel uit op van het historisch resultaat. Slechter gedraaid in het verleden? Dan dient daar uitleg voor gegeven te worden. Ook zal de financier naar de toekomst kijken en een begroting willen ontvangen.

 

3. Eigen en vreemd vermogen

De solvabiliteit is verder van belang; wat is de verhouding tussen het vreemd vermogen en het eigen vermogen. Dit vormt de basis om een inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van het bedrijf. Dit cijfer laat onder andere zien of korte en langlopende schulden afgelost kunnen worden. De financier zal dus alle financiële gegevens van het bedrijf willen ontvangen om een oordeel te kunnen vellen over de financieringsaanvraag. Het is van belang om altijd een goede toelichting te geven op uw financiële administratie.

 

4. Zekerheid

Financiers willen zekerheid, hoe meer hoe beter. Hoe minder zekerheid er gegeven kan worden, hoe risicovoller een financiering wordt en hoe hoger de rente kan worden, of de kans op weigering wordt groter. Door de aanvraag neer te leggen bij meerdere partijen, kunt u aanbiedingen vergelijken. Ook door gebruik te maken van cofinanciering (financiering door meerdere partijen) krijgt u flexibiliteit, bent u niet afhankelijk van 1 partij en kunt u redelijke afspraken maken omtrent zekerheden. Wij adviseren u welke zekerheden redelijk zijn en gaan in gesprek met de bank.

 

5. Vertrouwen

De financier moet vertrouwen in u en uw onderneming krijgen. Hiervoor is het noodzakelijk dat uw aanvraag volledig en gedegen onderbouwd is, dat er voldoende overleg plaatsvindt en dat de financier alle informatie krijgt die ze wenst te krijgen om een oordeel te kunnen vellen. Wij helpen u hier graag bij.

Onze werkwijze

Onze financiële experts beoordelen de cijfers en plannen van uw onderneming en beoordelen het kredietrisico. Hebben we vertrouwen in u en uw onderneming maar is de onderbouwing van uw aanvraag nog niet goed genoeg? Dan helpen wij uw businessplan of structurering van uw financiering aan te scherpen. Vervolgens gaan we financieringspartners, investeerders en banken benaderen om een passend voorstel te laten doen. De voorstellen worden met u besproken en bij acceptatie zorgen we voor de afwikkeling.

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op

   Liever direct contact opnemen?