De Kleijne & Janssen
Hoe loopt het verzuimtraject en wat zijn hierbij de regels? We verlenen graag ondersteuning en kunnen ziekmeldingen verzorgen bij de verzuimverzekering en arbodienst.
Naast het voeren van de salarisadministratie adviseren wij ook bij verzuim en ziekte. Gelukkig hebben de meeste werkgevers niet vaak te maken met langdurige ziekte. Maar vroeg of laat kan u hiermee te maken krijgen. Wat dient u te doen als werkgever? Wat zijn de mogelijkheden en verplichtingen? Wij informeren en adviseren u graag.
Welke regels gelden er bij vakantie en verlof? Wat schrijft de wetgeving en uw cao voor? Welke afspraken maakt u over het aanvragen van verlof, periodes waarin vakantie wordt opgenomen? En op welke manier houdt u dergelijk verlof bij in uw administratie?
DKJ_button link=”https://www.dekleijne-janssen.nl/contact/” target=”_self” label=”Schakel onze hulp in” class=”type-green”]
Wanneer een werknemer voor langere tijd ziek wordt, langer dan 4 a 6 weken, dient u te gaan re-integreren. In de meeste gevallen gaat u samenwerken met uw arbodienst. De arbodienst plant o.a. afspraken in bij de Arbo arts. Die arts maakt rapportages met adviezen. Deze adviezen dient u te volgen. Ook dient u als werkgever een stappenplan van het UWV te volgen, zo dient u een plan van aanpak te maken. Wij informeren en adviseren u graag bij verzuim.
Eventueel heeft het verzuim gevolgen voor het salaris, dergelijke afspraken staan in uw arbeidsovereenkomst of de cao.
Het komt vaak voor dat bij verzuim een conflict optreedt, hoofdregel 1 is miscommunicatie. Een conflict verstoort de re-integratie. U komt hier vaak weer uit via mediation. Lees hier meer over mediation.
DKJ_button link=”https://www.dekleijne-janssen.nl/contact/” target=”_self” label=”Contact opnemen” class=”type-green”]
Wilt u meer weten over wet en zekerheid? Download dan onze gratis brochure over dit onderwerp.
Bij vragen kunt u gerust contact met ons opnemen!
Ellis van Dijk
Loonbelasting
Sinds de invoering van de werkkostenregeling (WKR) in 2011 is het loonbegrip in de loonbelasting verruimd. Werkgevers kunnen sindsdien vergoedingen en verstrekkingen aanwijzen als eindheffingsbestanddeel. …
Het opladen van een elektrische auto van de zaak bij de woning van een werknemer brengt fiscale uitdagingen met zich mee. Hoe kan een werkgever …
Een dga ontvangt jaarlijks € 122.486 salaris. Zijn management-bv factureert echter € 260.520 aan zijn concern. De Belastingdienst corrigeert het loon van de dga naar …
Arbeidsrecht
De minister van SZW en de staatssecretaris van Financiën hebben een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over de voortgang van werken met en als …
De Hoge Raad heeft een aantal juridische vragen beantwoord in de rechtszaak tussen Uber en vakbond FNV. De vakbond eist dat Uber de CAO Taxivervoer …
De Belastingdienst gaat vanaf 1 januari 2025 weer volledig handhaven bij organisaties die werken met mensen die volgens de wet eigenlijk in loondienst zijn. Over …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.