De Kleijne & Janssen
Heeft u een conflict met uw werkgever of werknemer en wilt u dit samen snel oplossen? Dan kan arbeidsmediation jullie oplossing zijn!
Eerlijk is eerlijk, niemand zit op een conflict te wachten. Zeker geen arbeidsconflict. Voor andere werkgever als een onzekere en vervelende periode, ook nog eens heel kostbaar kan zijn.
Waar mensen samenwerken kunnen conflicten ontstaan, tussen werkgever en werknemer maar ook tussen collega’s. Ook zien we vaak bij langdurige ziekte dat er conflicten ontstaan. Maar ook wanneer de werkgever ontslag aanbiedt, kan zo’n onderhandeling uitlopen tot een conflict.
Waar het bij genoemde zaken misgaat? Dat is de communicatie. Miscommunicatie of geen communicatie zijn de redenen dat conflicten ontstaan. Komt u er samen niet meer uit? Dan is professionele gespreksbegeleiding door de mediator de volgende stap.
Vaak geven zowel werkgever als werknemer aan bij de één op één kennismaking dat ze niet verwachten er samen uit te komen, of wordt er gedacht dat de andere partij een andere uitkomst voor ogen heeft als u.
Bij conflicten zien we elkaar vaak als de ergste vijand en we vullen voor elkaar zaken (negatief) in. Tijdens de mediationgesprekken zien partijen vaak dat er bij elkaar (wel) ruimte bestaat om er samen uit te komen. Door onder begeleiding in gesprek te gaan krijgt u de handvaten om uit impasses te komen en weer in beweging te komen richting oplossingen.
Onze werkwijze
Onze specialistische arbeidsmediator maakt graag één op één kennis. Zo kunt u allebei uw verhaal doen en vragen stellen. Willen jullie samen aan tafel? Dan wordt het eerste gesprek samen gepland. Dit gesprek vindt in de regel bij ons op kantoor plaats, maar kan in overeenstemming ook ergens anders plaatsvinden.
De mediator plant steeds met u het volgende gesprek. Ook kunnen er gespreksverslagen gemaakt worden en kan eventueel overleg plaatsvinden met de adviseurs, advocaten of intern met HR.
Komt u er samen uit? Dan kunnen wij de afspraken op papier zetten. In de regel heeft een mediation een doorlooptijd van enkele weken en zijn er gemiddeld drie a vier gesprekken nodig.
Mr. Sanne de Kleijne
Arbeidsrecht
Op dit moment kent de Nederlandse wetgeving nog geen uniform wettelijk minimumuurloon. Het minimumuurloon is een afgeleide van het wettelijk minimumloon, dat per maand wordt …
Een procedure voor Hof Den Haag heeft betrekking op een loonvordering van een werknemer van een callcenter. Volgens de planningsregels van de werkgever moet de …
Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kan worden aangegaan zonder de mogelijkheid van tussentijdse beëindiging. De overeenkomst eindigt in dat geval van rechtswege, zonder dat opzegging …
De minister van SZW heeft de bedragen van het bruto wettelijk minimumloon, zoals deze per 1 juli 2023 gelden, bekend gemaakt Leeftijd staffeling per maand per …
De minister van SZW heeft in een brief aan de Tweede Kamer een pakket maatregelen voor de arbeidsmarkt aangekondigd. De maatregelen zijn de weerslag van …
Volgens het Burgerlijk Wetboek is sprake van een arbeidsovereenkomst als de ene partij zich verbindt om in dienst van de andere partij tegen loon gedurende …