Onze werkwijze voor mediation in heldere stappen

Mediation is het omzetten van een verstoorde relatie naar een constructief overleg tussen beide partijen. Mediation kan op verschillende vlakken toegepast worden. Wij verdiepen ons voornamelijk in arbeidsmediation, zakelijke mediation, nalatenschapsmediation en echtscheidingsmediation.

Mediation vindt plaats samen met de mediator. De mediator is altijd onpartijdig.

 

Het mediationtraject

 

Tijdens een mediation werken wij altijd volgens een vast traject. Dit traject wordt vooraf aan alle partijen kenbaar gemaakt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Mediation in stappen

 • Stap 1: Intake en kennismakingsgesprek

  We staan stil bij het doel van de mediation en beantwoorden de vragen van de beide partijen. Er kan voor gekozen om de intake apart te doen, of meteen met alle partijen rond de tafel te gaan zitten. De intake vind altijd plaats bij ons op kantoor.

 • Stap 2: Spelregels

  Alvorens er gestart wordt met de daadwerkelijke mediation worden eerst de regels van de mediation vastgesteld. We maken afspraken hoe de partijen met elkaar omgaan, de vertrouwelijkheid van de mediation en dat mediation altijd vrijwillig dient te zijn.

 • Stap 3: Gesprekken

  Tijdens de gesprekken luistert de mediator naar de verhalen van alle partijen. Waar is het stukgelopen en waar wilt u naar toe werken? Onze mediator weet wat de juiste vragen zijn om zo snel mogelijk door te dringen tot de kern van het conflict. Vanuit daar wordt bekeken hoe uiteindelijk de relatie verbetert kan worden.

 • Stap 4: De oplossing

  De beste oplossing is een oplossing die u zelf heeft bedacht. Tijdens de gesprekken gaan we na wat voor jullie mogelijke oplossingen zijn. Hierbij denken we ook ‘out of the box’. Vaak heeft u veel meer gezamenlijke belangen dan u voorafgaand denkt. Wanneer we in kaart hebben welke zaken van belang zijn, bespreken we de mogelijke oplossingen. Zeker over de oplossing? Dan gaan we naar stap 5.

 • Stap 5: Afspraken

  Tot slot leggen we de gemaakte afspraken schriftelijk vast. Zo is voor alle partijen duidelijk wat de afspraken zijn en kan hier altijd op teruggegrepen worden.

Staat uw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij u mee helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Stel ons uw vraag, wij helpen u graag!

   Neem contact op

   Liever direct contact opnemen?