De Kleijne & Janssen
Wanneer u overweegt te starten met mediation is het gemakkelijk om te weten wat u te wachten staat. Wij leggen u daarom stap voor stap uit wat onze werkwijze is, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Mediation is het omzetten van een verstoorde relatie naar een constructief overleg tussen beide partijen. Mediation kan op verschillende vlakken toegepast worden. Wij verdiepen ons voornamelijk in arbeidsmediation, zakelijke mediation, nalatenschapsmediation en echtscheidingsmediation.
Mediation vindt plaats samen met de mediator. De mediator is altijd onpartijdig.
Tijdens een mediation werken wij altijd volgens een vast traject. Dit traject wordt vooraf aan alle partijen kenbaar gemaakt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
We staan stil bij het doel van de mediation en beantwoorden de vragen van de beide partijen. Er kan voor gekozen om de intake apart te doen, of meteen met alle partijen rond de tafel te gaan zitten. De intake vind altijd plaats bij ons op kantoor.
Alvorens er gestart wordt met de daadwerkelijke mediation worden eerst de regels van de mediation vastgesteld. We maken afspraken hoe de partijen met elkaar omgaan, de vertrouwelijkheid van de mediation en dat mediation altijd vrijwillig dient te zijn.
Tijdens de gesprekken luistert de mediator naar de verhalen van alle partijen. Waar is het stukgelopen en waar wilt u naar toe werken? Onze mediator weet wat de juiste vragen zijn om zo snel mogelijk door te dringen tot de kern van het conflict. Vanuit daar wordt bekeken hoe uiteindelijk de relatie verbetert kan worden.
De beste oplossing is een oplossing die u zelf heeft bedacht. Tijdens de gesprekken gaan we na wat voor jullie mogelijke oplossingen zijn. Hierbij denken we ook ‘out of the box’. Vaak heeft u veel meer gezamenlijke belangen dan u voorafgaand denkt. Wanneer we in kaart hebben welke zaken van belang zijn, bespreken we de mogelijke oplossingen. Zeker over de oplossing? Dan gaan we naar stap 5.
Tot slot leggen we de gemaakte afspraken schriftelijk vast. Zo is voor alle partijen duidelijk wat de afspraken zijn en kan hier altijd op teruggegrepen worden.
Drs. Jan de Kleijne RFEA REP
Mr. Sanne de Kleijne
Inkomstenbelasting
Een bv, die een nertsenfokkerij dreef, heeft bewust omzetbedragen buiten het zicht van de Belastingdienst op een Luxemburgse bankrekening laten storten. De bankrekening stond op naam van …
Belastingplan
Preferente aandelen kwalificeren alleen voor de doorschuifregelingen aanmerkelijk belang (DSR ab) en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) wanneer zij zijn uitgegeven in het kader van een gefaseerde …
Omzetbelasting
Toepassing van het lage tarief van de omzetbelasting voor agrarische goederen is door het afschaffen van de landbouwregeling achterhaald. Sindsdien levert omzetbelasting op de inkoop …
Toeslagen
De staatssecretaris van Financiën heeft het Besluit kinderopvangtoeslag gewijzigd in verband met de indexatie per 1 januari 2025. De maximum uurprijzen voor het jaar 2025 …
Overdrachtsbelasting
De verkrijging van een in Nederland gelegen onroerende zaak vormt een belastbaar feit voor de overdrachtsbelasting. Wanneer bij de verkrijging van een onroerende zaak omzetbelasting is …
Een bedrijf, dat orthopedische maatvoetbedden maakt, heeft bezwaar gemaakt tegen een naheffing van omzetbelasting over het eerste kwartaal van 2021. De inspecteur van de Belastingdienst is …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.