Uw bedrijf in goede handen achterlaten

Wanneer een ondernemer overlijdt, blijft er een bedrijf achter. Wordt u geconfronteerd met het overlijden van een ondernemer? Of bent u degene die mogelijk een onderneming achterlaat? In beide gevallen zijn er wellicht een aantal vragen waar u mee kampt. Vraagt u zich bijvoorbeeld af wat er met de onderneming gaat gebeuren? Of zijn er bedrijfsopvolgers (waaronder wellicht u) en wilt u weten hoe het zit met de erfbelasting? Wij helpen u graag met deze vragen.

De bedrijfsopvolgingsregeling

Zodra u een onderneming erft, dan is in principe de hoofdregel dat u over de waarde van de onderneming erfbelasting betaalt. Indien u ervoor kiest om de onderneming voort te zetten, dan kunt u onder voorwaarden gebruikmaken van de bedrijfsopvolgingsregeling.

 

De bedrijfsopvolgingsregeling, ook wel de BOR genoemd, is ervoor bedoeld om bedrijfsopvolgingen zonder fiscale obstakels te laten verlopen. Door het gebruik maken van deze regeling, betaalt u minder of zelfs geen belasting.

 

Een vrijstelling

Wanneer een onderneming in de nalatenschap valt, kan de bedrijfsopvolgingsregeling in 2022 zorgen voor een grote vrijstelling van het ondernemingsvermogen van ruim 1,1 miljoen euro. Mocht het bedrag nog hoger zijn, dan geldt daarboven een vrijstelling van 83%.

De voorwaarden

De bedrijfsopvolgingsregeling kan niet zomaar worden toegepast. Hiervoor moet eerst voldaan worden aan enkele voorwaarden. Zo moet de onderneming actief zijn, moet de overledene minstens één jaar eigenaar van de onderneming zijn geweest en moeten de opvolgers de onderneming minimaal vijf jaar voortzetten.

Deskundig advies

Wij bekijken graag samen met u of u gebruik kunt maken van de bedrijfsopvolgingsregeling. Ook informeren wij u over de fiscale en juridische aspecten. Uiteraard kunnen wij u vervolgens ook het hele traject uit handen nemen.

 

De bedrijfsopvolgingsregeling is ook bij leven mogelijk middels schenking. Ook hier helpen wij u graag mee.

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij u mee helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Stel ons uw vraag, wij helpen u graag!

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?