De Kleijne & Janssen
In een levenstestament kunt u vastleggen welke beslissingen gemaakt moeten worden wanneer u hier niet meer toe in staat bent.
Met een levenstestament regelt u zaken tijdens leven. Bijvoorbeeld bij afwezigheid, ziekte of als uw geestvermogens ontoereikend worden. Zaken kunnen dan doorlopen op basis van uw wensen en/of volmacht van uw familie.
Welke wensen heeft u ten aanzien van uw eigen huis? En voor uw gezondheid? Het is van belang om deze wensen vast te leggen zodat uw familie weet hoe te handelen.
Wanneer u onverwachts in het ziekenhuis komt te liggen, en dat duurt langer dan verwacht. Wat gebeurt er dan met uw onderneming? Of uw eigen woning? In veel gevallen is het wenselijk dat een deskundige of uw familie uw wensen kunnen uitvoeren tijdens uw afwezigheid. Dergelijke zaken regelt u in uw levenstestament.
Regelt u niets, kunnen er bij uw afwezigheid of ziekte problemen ontstaan voor uw dierbare. Als zij niet op de hoogte zijn van uw wensen, dienen zij zelf moeilijke beslissingen te maken. Indien er geen volmacht ligt ten aanzien van bijvoorbeeld uw eigen huis of onderneming, zijn uw dierbare niet bevoegd om handelingen te verrichten. Zij dienen dan in het ergste geval via de rechter of bewindvoerder handelingen te verrichten.
In uw volmacht kunt u vertrouwenspersonen, familieleden of onze stichting aanstellen om uw wensen en zaken voor u te behartigen en beslissingen te maken.
Onze adviseurs helpen u met het inrichten van uw levenstestament. Door onze korte lijnen met notariskantoren stemmen wij zaken met het notariskantoor.
Wilt u hierover meer weten of uw afspraken doelmatig laten vastleggen? Wij kunnen u hierbij adviseren. Zowel voor particulieren of ondernemers hebben wij hiervoor de kennis in huis.
mr. Kelsey de Kleijne
Drs. Jan de Kleijne RFEA REP
Paul de Kleijne MSc RB
Inkomstenbelasting
Een bv, die een nertsenfokkerij dreef, heeft bewust omzetbedragen buiten het zicht van de Belastingdienst op een Luxemburgse bankrekening laten storten. De bankrekening stond op naam van …
Belastingplan
Preferente aandelen kwalificeren alleen voor de doorschuifregelingen aanmerkelijk belang (DSR ab) en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) wanneer zij zijn uitgegeven in het kader van een gefaseerde …
Omzetbelasting
Toepassing van het lage tarief van de omzetbelasting voor agrarische goederen is door het afschaffen van de landbouwregeling achterhaald. Sindsdien levert omzetbelasting op de inkoop …
Toeslagen
De staatssecretaris van Financiën heeft het Besluit kinderopvangtoeslag gewijzigd in verband met de indexatie per 1 januari 2025. De maximum uurprijzen voor het jaar 2025 …
Overdrachtsbelasting
De verkrijging van een in Nederland gelegen onroerende zaak vormt een belastbaar feit voor de overdrachtsbelasting. Wanneer bij de verkrijging van een onroerende zaak omzetbelasting is …
Een bedrijf, dat orthopedische maatvoetbedden maakt, heeft bezwaar gemaakt tegen een naheffing van omzetbelasting over het eerste kwartaal van 2021. De inspecteur van de Belastingdienst is …
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren gebruiken wij technologie, waaronder cookies en apparaat gegevens. Wanneer u ons toestemming geeft voor deze technologie, kunnen wij bepaalde informatie en data ontvangen, waaronder uw gedrag op onze website en uw unieke IP-adres. Geeft u geen toestemming of trekt u de toestemming voor het bewaren van cookies in, dan kan dat invloed hebben op de optimale werking van deze website en bepaalde onderdelen.