De Kleijne & Janssen
In een levenstestament kunt u vastleggen welke beslissingen gemaakt moeten worden wanneer u hier niet meer toe in staat bent.
Met een levenstestament regelt u zaken tijdens leven. Bijvoorbeeld bij afwezigheid, ziekte of als uw geestvermogens ontoereikend worden. Zaken kunnen dan doorlopen op basis van uw wensen en/of volmacht van uw familie.
Welke wensen heeft u ten aanzien van uw eigen huis? En voor uw gezondheid? Het is van belang om deze wensen vast te leggen zodat uw familie weet hoe te handelen.
Wanneer u onverwachts in het ziekenhuis komt te liggen, en dat duurt langer dan verwacht. Wat gebeurt er dan met uw onderneming? Of uw eigen woning? In veel gevallen is het wenselijk dat een deskundige of uw familie uw wensen kunnen uitvoeren tijdens uw afwezigheid. Dergelijke zaken regelt u in uw levenstestament.
Regelt u niets, kunnen er bij uw afwezigheid of ziekte problemen ontstaan voor uw dierbare. Als zij niet op de hoogte zijn van uw wensen, dienen zij zelf moeilijke beslissingen te maken. Indien er geen volmacht ligt ten aanzien van bijvoorbeeld uw eigen huis of onderneming, zijn uw dierbare niet bevoegd om handelingen te verrichten. Zij dienen dan in het ergste geval via de rechter of bewindvoerder handelingen te verrichten.
Mijn vraag is:
Mijn telefoonnummer is:*
Mijn e-mailadres is:*
Mijn naam is:*
In uw volmacht kunt u vertrouwenspersonen, familieleden of onze stichting aanstellen om uw wensen en zaken voor u te behartigen en beslissingen te maken.
Onze adviseurs helpen u met het inrichten van uw levenstestament. Door onze korte lijnen met notariskantoren stemmen wij zaken met het notariskantoor.
Wilt u hierover meer weten of uw afspraken doelmatig laten vastleggen? Wij kunnen u hierbij adviseren. Zowel voor particulieren of ondernemers hebben wij hiervoor de kennis in huis.
mr. Kelsey de Kleijne
Drs. Jan de Kleijne RFEA REP
Paul de Kleijne MSc RB
Ik heb een vraag over:*
Neem contact op
Subsidies
De regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK) is op 21 maart opengesteld. In verband met een daling van de energieprijzen heeft de minister van EZK het voorschotpercentage …
Sociale verzekeringen
De Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) is bedoeld als stimulans voor werkgevers om mensen in dienst te nemen met afstand tot de arbeidsmarkt. Een van de …
De minister voor Klimaat en Energie heeft de subsidiemodule Advies en ondersteuning verduurzamingsmaatregelen mkb gewijzigd. De subsidieregeling geldt voor mkb-ondernemingen, die niet onder de energiebesparingsplicht …
Vennootschapsbelasting
De staatssecretaris heeft een wetsvoorstel met wijzigingen voor enkele bijzondere regimes in de vennootschapsbelasting ter consultatie gelegd. Het betreft de regimes voor fiscale beleggingsinstellingen, fondsen …
Inkomstenbelasting
Bij de bepaling van het voordeel uit sparen en beleggen op grond van de Wet rechtsherstel box 3 wordt het vermogen onderverdeeld in drie categorieën: …
De vraag of een vermogensbestanddeel ondernemingsvermogen of privévermogen vormt, is in beginsel afhankelijk van de wil van de ondernemer. Zijn keuzevrijheid wordt beperkt door de …
Ik heb een vraag over:
Mijn telefoonnummer is: