Advies bij het opstellen van uw levenstestament

Met een levenstestament regelt u zaken tijdens leven. Bijvoorbeeld bij afwezigheid, ziekte of als uw geestvermogens ontoereikend worden. Zaken kunnen dan doorlopen op basis van uw wensen en/of volmacht van uw familie.

Wensen voor levenstestament

Welke wensen heeft u ten aanzien van uw eigen huis? En voor uw gezondheid? Het is van belang om deze wensen vast te leggen zodat uw familie weet hoe te handelen.

 

Volmacht in testament

Wanneer u onverwachts in het ziekenhuis komt te liggen, en dat duurt langer dan verwacht. Wat gebeurt er dan met uw onderneming? Of uw eigen woning? In veel gevallen is het wenselijk dat een deskundige of uw familie uw wensen kunnen uitvoeren tijdens uw afwezigheid. Dergelijke zaken regelt u in uw levenstestament.

 

Regelt u niets, kunnen er bij uw afwezigheid of ziekte problemen ontstaan voor uw dierbare. Als zij niet op de hoogte zijn van uw wensen, dienen zij zelf moeilijke beslissingen te maken. Indien er geen volmacht ligt ten aanzien van bijvoorbeeld uw eigen huis of onderneming, zijn uw dierbare niet bevoegd om handelingen te verrichten. Zij dienen dan in het ergste geval via de rechter of bewindvoerder handelingen te verrichten.

 

Wat neemt u op in het levenstestament?

 • Financiële zaken
 • Zaken m.b.t. continuïteit van uw onderneming
 • Medische beslissingen en wensen
 • Persoonlijke wensen
 • Volmachten

 

In uw volmacht kunt u vertrouwenspersonen, familieleden of onze stichting aanstellen om uw wensen en zaken voor u te behartigen en beslissingen te maken.

 

Onze adviseurs helpen u met het inrichten van uw levenstestament. Door onze korte lijnen met notariskantoren stemmen wij zaken met het notariskantoor.

 

Wilt u hierover meer weten of uw afspraken doelmatig laten vastleggen? Wij kunnen u hierbij adviseren. Zowel voor particulieren of ondernemers hebben wij hiervoor de kennis in huis.

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Waarmee kunnen wij u helpen?

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?