Financiële voordelen bij bedrijfsopvolging

Bent u een ondernemer? Dan heeft u vast al eens nagedacht over de toekomst en eventuele bedrijfsopvolging van uw onderneming. Misschien staat een van uw kinderen al klaar om uw bedrijf voort te zetten of heeft u iemand anders in gedachten, alles is mogelijk. Het is daarbij wel van belang om goede afspraken vast te leggen; van het schenken van een onderneming tot een gefaseerde overname. Hoe eerder u deze zaken helder hebt en vastleg, hoe beter. Het plannen van opvolging en de onderneming gereed maken voor opvolging kan namelijk veel tijd kosten.

 

Wij regelen samen met u de juiste juridische en fiscale structuur voor bedrijfsopvolging. Met interessante financiële voordelen voor u én uw opvolger. Want of er nu sprake is van schenken of erven: meestal betaalt u schenk- of erf belasting over de waarde van de onderneming. Dankzij onze ruime ervaring met bedrijfsopvolging, helpen wij u om deze kosten te voorkomen.

 

Doordacht opvolgingsplan met professionele begeleiding

Allereerst stellen wij een doordacht opvolgingsplan voor u op, zodat alle stappen helder op papier staan. Daarnaast bieden wij begeleiding aan u en uw opvolger tijdens het hele traject, zodat u bij de bedrijfsoverdracht van uw onderneming niet voor verrassingen komt te staan.

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij u mee helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?