De jaarrekening samenstellen

In een jaarrekening maakt u de financiële balans op van uw bedrijf. Dit financiële eindverslag wordt ieder jaar opgesteld en laat in grote lijnen zien wat het bedrijf in het betreffende boekjaar heeft gedaan.

 

Een jaarrekening sluit aan op de administratie en bestaat uit drie verschillende onderdelen.

 

 • De balans aan het einde van het jaar, betreft een momentopname.
 • De resultatenrekening van het boekjaar (of winst- en verliesrekening).
 • Een toelichting op de balans en resultatenrekening.

 

Het belang van een goede jaarrekening

Waarom is het van belang dat de jaarrekening een goed en duidelijk beeld laat zien van uw onderneming? Dit document vormt de basis voor de beslissingen van banken, investeerders en potentiële kopers. Dus wilt u een huis kopen, een nieuwe financiering aangaan of investeren? Dan dient u de jaarrekening te overhandigen bij de bank.

 

Het is dan van belang dat de jaarrekening goed is samengesteld en ook goed kan worden toegelicht. Zo maken wij wel eens mee dat de cijfers in het voorgaand jaar tegenvielen, waardoor een bank meer wantrouwen heeft tegenover een nieuwe financiering. Maar door de jaarrekening verder te onderbouwen samen met uw visies en plannen, door uitleg van ons kantoor aan de bank, krijgt de bank wel vertrouwen en wordt er alsnog gefinancierd. Op deze momenten heeft u een goede adviseur nodig die uw onderneming kent en het gesprek aangaat met de bank.

 

Jaarrekening samenstellen

 

Wilt u een jaarrekening laten samenstellen? Onze accountants stellen een jaarrekening samen in duidelijke en begrijpelijke taal. De jaarrekening wordt samengesteld conform de eisen die de wet stelt aan de jaarrekening.

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij u mee helpen?

  Neem contact op

  Gerelateerde artikelen

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?