De Kleijne & Janssen
Heeft u tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap een pensioen opgebouwd? Dan deelt u uw pensioen na de scheiding met uw ex-partner.
Het is belangrijk dat u binnen twee jaar na uw scheiding aan uw pensioenuitvoerder doorgeeft dat u het pensioen laat verevenen (verdelen). Dit kan via een speciaal formulier. Maar u mag in overleg met uw partner ook afwijken van de regels in de wet. Uw gezamenlijke afspraken legt u vast in het echtscheidingsconvenant. Wilt u weten welke gevolgen de scheiding heeft voor uw pensioenregeling en hoe u hier slim mee omgaat? Wij kunnen u hier uiteraard bij helpen.
Veel pensioenregelingen kennen daarnaast ook een nabestaandenpensioen. Soms heeft de langstlevende ex-partner recht op een ‘bijzonder nabestaandenpensioen’. Dit betekent dat diegene een uitkering krijgt als de andere ex-partner overlijdt.
Drs. Jan de Kleijne
Jeanne Kelders
Neem contact op
Echtscheiding
Bij de notaris laat u de (hypotheek)akte(n) tekenen voor de aankoop van een nieuwe woning, maar het kan ernstig mis gaan als de overige onderlinge …
Algemeen
Woonde u samen in een gezamenlijke koopwoning maar gaan jullie uit elkaar? Dan zullen er afspraken gemaakt moeten worden. Niet alleen ‘dit boek is van …
Trouwen Sinds 1 januari 2018 trouw je in beginsel in beperkte gemeenschap. Dat wil zeggen dat alle schulden en bezittingen van voor het huwelijk privébezit/-schuld blijven. …
Partneralimentatie is in het leven geroepen om er voor te zorgen dat beide partners na een scheiding op ongeveer dezelfde manier kunnen doorleven. Indien dit …
Civiel recht
De Eerste Kamer heeft onlangs een wetsvoorstel aangenomen dat de duur van de partneralimentatie beperkt tot de helft van de duur van het huwelijk. Er geldt …