In welke gevallen betaalt u partneralimentatie?

Partneralimentatie betaalt u na een scheiding, wanneer de ex-partner zelf niet genoeg inkomsten heeft. Als u officieel uit elkaar gaat, houdt de wederzijdse onderhoudsplicht namelijk niet op. De hoogte van deze partneralimentatie bepaalt u samen. Komt u er met elkaar niet uit? Dan helpen wij u om de hoogte van dit bedrag te bepalen.

 

Alimentatieberekening voor ondernemers

 

Wat was tijdens uw huwelijk of partnerschap het gezamenlijk inkomen? Dat is een vraag die beantwoord zal worden aan de hand van jaarstukken en de onttrekkingen vanuit de onderneming naar privé en salaris uit een dienstverband en eventueel overig inkomen. Het inkomen van ondernemers is vaak wisselend en in de onderneming kan ook nog vermogen en winst aanwezig zijn. Hierbij dient ook gekeken worden naar eventuele afspraken die gemaakt zijn over het inkomen in uw huwelijkse voorwaarden / partner voorwaarden.

 

Voor u allebei is het van belang om duidelijk en concreet te weten wat u na de scheiding te besteden heeft, inclusief de alimentatie die ontvangen/betaald wordt. Op basis van uw situatie en wensen kunnen onze experts meerdere berekeningen maken waarna we met u de mogelijkheden bespreken.

Inzicht in uw financiële toekomst

Wij geven u duidelijkheid en beantwoorden voor u onder andere de volgende vragen:

 

 • Hoeveel partneralimentatie moet u betalen of welk bedrag ontvangt u?
 • Wat hebben beide (ex-)partners maandelijks te besteden?
 • Wat zijn de financiële gevolgen op termijn voor elke (ex-)partner?

 

Partneralimentatie is weer een ander onderdeel van de scheiding dan kinderalimentatie, waarvoor wij ook berekeningen kunnen maken.

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op

   Liever direct contact opnemen?