Mediation

Bij mediation gaat een onafhankelijke bemiddelaar samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een conflict. In overleg en met onze begeleiding komt u tot een door alle partijen gedragen oplossing. De mediator zorgt voor ondersteuning, geeft voorlichting over het traject, en bemiddelt. Afspraken die gemaakt worden, worden vastgelegd in een overeenkomst. De mediator geeft inhoudelijke informatie over de fiscale en juridische aspecten.

Echtscheidingsmediation

Juist wanneer een echtscheiding plaatsvindt tussen partners die een bedrijf runnen is het van belang dat er gelet wordt op fiscale aspecten. Een (gezamenlijke) onderneming maakt uw echtscheiding complexer. De Kleijne & Janssen is uw echtscheidingsmediator en begeleidt u naar een oplossing.

Hierbij staan we o.a. stil bij:

  • een gedegen ouderschapsplan voor de kinderen
  • emotionele afsluiting
  • verdeling van de gemeenschap
  • financiën gedurende huwelijk en daarna
  • pensioen
  • de onderneming
  • de woning
  • berekeningen alimentatie
  • uw financiën na de echtscheiding inzichtelijk.

Zie voor meer informatie over mediation en echtscheiding onze website www.dkj-echtscheidingsmediators.nl. Onze mediators zijn lid van het MfN, het kwaliteitsregister van mediators.

Bedrijfsmediation

Wanneer u een conflict heeft met een werknemer is het belangrijk hier in goed overleg uit te komen. U kunt ook een conflict hebben met een zakenpartner. De meeste conflicten ontstaan door miscommunicatie of geen communicatie. Het gevolg is escalatie door o.a. (negatieve) aannames. Wanneer u wilt nagaan of de samenwerking nog een toekomst heeft, kan een goed gesprek onder begeleiding van een mediator de oplossing zijn.

Voorbeeld: Tom ”Het liep al even niet zo lekker, op een gegeven moment heeft Pieter opzettelijk die vracht tegengehouden waardoor ik grote problemen kreeg met mijn klanten”. Als reactie hierop heeft Tom boos naar het bedrijf van Pieter gebeld en is tekeer gegaan tegen een collega van Pieter. Pieter accepteerde dit niet. Dit incident was de vlam in de pan waardoor Pieter en de Tom ruzie kregen na ruim 7 jaar goed partnerschap.
Op zo’n moment zijn er een paar opties, een winstgevende samenwerking beëindigen, escalatie en een langdurig conflict over de beëindiging, of nagaan of de relatie hersteld kan worden, zo niet, in goed overleg uit elkaar.
In mediation kon Tom aan Pieter vragen waarom hij opzettelijk de vracht had tegengehouden. Tom legde uit dat er een hele andere oorzaak was, er was geen sprake van opzet. Tom gaf vervolgens aan dat hij niet zo had mogen uitvallen tegen de collega. Vanaf dit punt was er ruimte voor een gesprek.

Met voorgaand voorbeeld willen we een situatie schetsen die we vaak zien, de emmer die overloopt, aannames die gedaan worden. Zonde als er een goede samenwerking ligt.

Onder begeleiding van een professionele bemiddelaar kunnen cliënten bij ons in gesprek en onderzoeken of een samenwerking nog mogelijk is. Dit geeft de samenwerking een tweede kans. En lukt dit niet? Dan bespaart u veel tijd en energie doordat u aan de mediationtafel samen – in korte tijd – tot exit afspraken kunt komen.

Wij zijn u graag van dienst. De Kleijne en Janssen heeft ervaren mediators en beschikt over alle relevante inhoudelijke kennis van het huwelijksvermogensrecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Voor informatie over mediation bij arbeidsconflicten www.loud-juridischadvies.nl.

Waarom mediation?

Naar de rechtbank gaan is in veel gevallen niet de beste oplossing. Het is een lang en duur proces, waarbij de uitkomst altijd onzeker is. Juist bij mediation kunnen de verhoudingen tussen partijen beter worden of hersteld worden. Ook de kosten en tijdsbesteding is vele male lager dan wanneer u een advocaat in de arm neemt of andere rechtsmiddelen treft.

Contact

Meer weten over onze dienstverlening?

Bel ons op: 0413 – 34 18 57 voor een vrijblijvende afspraak of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Een moment geduld aub.
 

De eerste drie maanden vrijblijvend kennismaken voor starters!

Vraag naar de voorwaarden!

Of ons kantoor bij uw bedrijf past kunt u vaak pas na enige tijd vaststellen en daarom bieden wij een kennismakingsperiode aan voor startende ondernemers van drie maanden waarbij wij vrijblijvend uw bedrijfsadministratie uit handen nemen en voor u inboeken. Na deze drie maanden kunt u dan beslissen of u voor langere tijd met ons in zee wilt gaan. Neem voor meer informatie over onze dienstverlening contact met ons op of vraag een offerte aan via onze formulieren.

Op zoek naar een nieuwe adviseur?

Maak gebruik van onze overstapservice!

De Kleijne en Janssen staat voor betrokkenheid en kwaliteit en helpt u graag bij alle zaken rond de financiën van uw bedrijf. Als u overstapt naar een andere adviseur geeft dit altijd een hoop financiële rompslomp. Met onze overstapservice nemen we u alle zorgen uit handen, zodat u zich weer  kunt richten op het doen waar u het beste in bent. Ondernemen. Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.