Juridisch advies

Goed juridisch advies is onontbeerlijk voor elke ondernemer. Waar mensen, producten en geld bij elkaar komen, is er altijd sprake van rechten en plichten. Dat geldt zeker voor ondernemers, maar ook voor zijn leveranciers, klanten en personeel. De dagelijkse naleving van wet- en regelgeving is al een dagtaak, maar als het tot conflicten komt, wordt het echt een jungle.

Wat doen wij voor u?

Dankzij jarenlange ervaring weten wij welk juridisch advies u nodig heeft. Zaken moeten op orde zijn voordat het op een conflict uitloopt. Er wordt vooraf juridisch adviesbekeken en onderzocht tegen welke problemen u kunt aanlopen en niet achteraf als de problemen zich al voordoen. Maar wanneer het tot een conflict komt zijn wij ook uitstekend in staat om u te helpen. Er is voldoende juridische kennis beschikbaar om u bij te staan. Daarnaast kunnen wij optreden als mediator in uw geschil. Ook wanneer u hulp nodig heeft van andere deskundigen, zoals een advocaat of notaris hebben wij een netwerk dat klaarstaat om u van dienst te zijn. Ontstaat er desondanks toch een conflict dan is mediation een goede oplossing om de gang naar de rechter te voorkomen.

Wij kunnen u onder andere adviseren over:

Arbeidsrecht en personeel

Wanneer u personeel aanneemt dienen er arbeidsovereenkomsten opgesteld te worden, en verlengd te worden. Het arbeidsrecht is een ingewikkeld gebied, voor contracten van maximaal een half jaar gelden andere regels dan voor contracten die een jaar duren, er gelden weer andere regels voor een vast contract. En geldt voor u een cao? Dan dient u die regels ook in acht te nemen. Wij hebben deze kennis in huis en leveren u graag de juiste documenten en informatie aan.

Wij kunnen voor u:

 • arbeidsovereenkomsten opstellen
 • cao vragen beantwoorden
 • informeren bij ziekte en re-integratie
 • bijstaan bij conflicten en ontslag

Contractenrecht

Als ondernemer gaat u diverse samenwerkingen aan, u levert zelf zaken of diensten, en neemt deze bij derden af. U sluit contracten voor een korte of langere termijn, u neemt opdrachten aan als opdrachtnemer, of u bent juist de opdrachtgever. Samenwerkingen gaan vaak goed. Maar het gaat juist nog beter als bij aanvang goed is nagedacht over de inhoud van de opdracht, en over de exit, wat als het toch fout gaat? Zo bent u op de hoogte van de risico’s en mogelijkheden.

Werkt u veel met ZZP’ers of bent u ZZP’er?  Dan is het van belang dat uw contract en uw werkwijze door de Belastingdienst gekwalificeerd worden als ondernemer, en niet als fictieve dienstbetrekking (wet DBA). Uw contract is hierbij van groot belang.

Wij kunnen voor u:

 • contracten opstellen en controleren
 • onderhandelen
 • u informeren over mogelijkheden en risico’s
 • optreden bij wanprestatie en afdwingen van leveringen
 • adviseren bij beëindigen van samenwerkingen

Ondernemingsrecht

Als ondernemer loopt u geregeld, zonder dat u het vaak in de gaten hebt, tegen juridische zaken aan. Een zakelijke partner komt zijn afspraken niet na, een klant betaalt niet, iemand heeft schade bij u veroorzaakt. Bij dergelijke gebeurtenissen is het fijn om met iemand te sparren die uw bedrijf en visie kent en ook de wet. Zo wordt u tijdig geïnformeerd over de stappen die u moet nemen, bijv. als u die ene factuur toch betaald wilt hebben. Of doordat u uw overeenkomsten altijd eerst juridisch laat controleren voordat u tekent.

Wij kunnen voor u:

 • overeenkomsten opstellen en controleren
 • incasso’s verzorgen
 • advisering bij verkoop en aankoop roerende zaken en onroerende zaken
 • opstellen van geldleningen en rekening-courant overeenkomsten
 • opstellen van de aandeelhoudersovereenkomst, de maatschap- of vennootschapsovereenkomst
 • herstructurering van uw onderneming, zie hiervoor ook fiscale vraagstukken.
 • verkoop of aankoop van een onderneming

Ons kantoor verleent full service advies. Dat betekent dat onze fiscalisten en jurist u adviseren en begeleiden waar nodig, met oog voor u en uw onderneming. Hierdoor heeft u één aanspreekpunt voor zowel uw fiscale en juridische vraagstukken.

Wij zijn lid van NEVOA Beroepsorganisatie Bedrijfsjuridisch adviseurs. Kijk hier voor meer informatie over onze diensten op het gebied van financieel advies voor de onderneming.

Contact

Meer weten over onze dienstverlening?

Bel ons op: 0413 – 34 18 57 voor een vrijblijvende afspraak of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Een moment geduld aub.
 

De eerste drie maanden vrijblijvend kennismaken voor starters!

Vraag naar de voorwaarden!

Of ons kantoor bij uw bedrijf past kunt u vaak pas na enige tijd vaststellen en daarom bieden wij een kennismakingsperiode aan voor startende ondernemers van drie maanden waarbij wij vrijblijvend uw bedrijfsadministratie uit handen nemen en voor u inboeken. Na deze drie maanden kunt u dan beslissen of u voor langere tijd met ons in zee wilt gaan. Neem voor meer informatie over onze dienstverlening contact met ons op of vraag een offerte aan via onze formulieren.

Op zoek naar een nieuwe adviseur?

Maak gebruik van onze overstapservice!

De Kleijne en Janssen staat voor betrokkenheid en kwaliteit en helpt u graag bij alle zaken rond de financiën van uw bedrijf. Als u overstapt naar een andere adviseur geeft dit altijd een hoop financiële rompslomp. Met onze overstapservice nemen we u alle zorgen uit handen, zodat u zich weer  kunt richten op het doen waar u het beste in bent. Ondernemen. Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.