Executeur Meierijstad

Wanneer iemand overlijdt, wordt er vaak een executeur benoemd. De executeur regelt de afwikkeling van de nalatenschap. Ook vertegenwoordigt de executeur de erfgenamen en is hij of zij bevoegd om alle rechtshandelingen te verrichten. Een executeur staat ook wel bekend als een executeur-testamentair of testamentuitvoerder. Een executeur kan onder andere:

  • De nalatenschap beheren
  • Schulden vereffenen
  • Belastingaangiften indienen

Wie is de executeur?

In een testament wordt niet alleen de afwikkeling van de erfenis vastgelegd, maar ook wie de erfenis afhandelt. De executeur kan een notaris zijn, maar ook iemand die door de overledene is aangewezen. Soms wordt een familielid of vriend aangewezen als executeur. Toch komt het voor dat dit binnen families tot onenigheid leidt. Zeker in het geval van schulden of veel vermogen is het een uitkomst om een onafhankelijke executeur te benoemen.

Bent u binnen Meierijstad op zoek naar iemand die het testament van een erflater uitvoert? Bij De Kleijne en Janssen kunnen we dit voor u regelen.

Estate planning voor ondernemers bij De Kleijne en Janssen

Estate planning is het fiscaal zo voordelig mogelijk overdragen van een opgebouwd vermogen. Estate planning is dus de overdracht van dit vermogen, zowel tijdens het leven als na het overlijden. Het betreft hier onder andere de planning ten aanzien van:

  • Testamenten
  • Erfenissen
  • Schenkingen
  • Huwelijksvermogensrecht
  • Samenwonen
  • Alle bijkomende belastingen

Lees hier meer over estate planning bij De Kleijne en Janssen 

Hoewel niemand zich graag bezighoudt met het overlijden, is het verstandig om de zaken rondom de overdacht van vermogen goed te regelen. Als ondernemer is dit vaak van extra groot belang. Bij De Kleijne en Janssen helpen we ondernemers daarom graag bij het vervullen van alle persoonlijke wensen rondom estate planning. Juridische én fiscale begeleiding zijn daar altijd onderdeel van. Wij vertellen u graag hoe u het beste uw vermogen kunt toedelen, zodat u forse besparingen kunt behalen op de erf- en schenkbelasting.

Bent u een ondernemer uit Meierijstad en wilt u graag een financieel plan maken? Dan komen andere zaken, zoals de zakelijke fiscale aspecten en fiscale aspecten omtrent het huwelijksvermogensrecht en erfrecht samen. Laat u adviseren door een professional. Bij De Kleijne en Janssen werken zijn we gespecialiseerd in advisering bij de estate planning van ondernemers. Daarnaast werken we nauw samen met het notariaat.

Een onafhankelijk executeur in Meierijstad

Een onafhankelijk executeur is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap. Bij deze complexe zaak is specialistische kennis onmisbaar. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan het regelen van de erfbelasting, bedrijfsoverdracht of het verkopen van een eigen woning. Toch is niet alleen de specialistische kennis van belang.

Omdat het emotionele aspect vaak een grote rol speelt bij het overlijden van een dierbaren, is het lastig om de taak van executeur objectief uit te voeren. Het is daarom mogelijk om De Kleijne en Janssen tot onafhankelijk executeur te benoemen in uw testament. Dat geeft rust voor uzelf en uw nabestaanden.

Meer weten over onafhankelijke executeurs in Meierijstad?

Wilt u meer weten over de diensten van De Kleijne en Janssen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen als onafhankelijk executeur.

Wij plannen graag een afspraak met u in waarin we, samen met u, in kaart brengen wat er moet gebeuren voor een goede afwikkeling van uw nalatenschap. Tijdens het kennismakingsgesprek brengen we bijvoorbeeld in kaart hoe u uw nalatenschap in kaart hebt gebracht, wat u nalaat en aan wie en hoe u wilt dat wij te werk zouden gaan na overlijden. Bij De Kleijne en Janssen zijn we ervan overtuigd dat een goede afwikkeling van uw nalatenschap vraagt om een gedegen voorbereiding. Daarnaast is het belangrijk dat eventuele conflicten worden voorkomen.

Contact

Meer weten over onze dienstverlening?

Bel ons op: 0413 – 34 18 57 voor een vrijblijvende afspraak of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Een moment geduld aub.
 

De eerste drie maanden vrijblijvend kennismaken voor starters!

Vraag naar de voorwaarden!

Of ons kantoor bij uw bedrijf past kunt u vaak pas na enige tijd vaststellen en daarom bieden wij een kennismakingsperiode aan voor startende ondernemers van drie maanden waarbij wij vrijblijvend uw bedrijfsadministratie uit handen nemen en voor u inboeken. Na deze drie maanden kunt u dan beslissen of u voor langere tijd met ons in zee wilt gaan. Neem voor meer informatie over onze dienstverlening contact met ons op of vraag een offerte aan via onze formulieren.

Op zoek naar een nieuwe adviseur?

Maak gebruik van onze overstapservice!

De Kleijne en Janssen staat voor betrokkenheid en kwaliteit en helpt u graag bij alle zaken rond de financiën van uw bedrijf. Als u overstapt naar een andere adviseur geeft dit altijd een hoop financiële rompslomp. Met onze overstapservice nemen we u alle zorgen uit handen, zodat u zich weer  kunt richten op het doen waar u het beste in bent. Ondernemen. Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.