Wat is estate planning?

Estate planning is het tijdens het leven opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk overdragen aan uw dierbaren. Estate planning is de overdracht van vermogen tijdens leven, maar kan ook spelen na het overlijden. Estate planning betreft planning ten aanzien van testamenten, erfenissen, schenkingen, huwelijksvermogensrecht, samenwonen en alle bijkomende belastingen.

Wat kunnen wij voor u betekenen? 

Niemand houdt zich graag bezig met het overlijden. Maar toch wilt u zaken omtrent de overdracht van uw vermogen zo gunstig mogelijk regelen. Zeker ondernemers en vermogende particulieren. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw persoonlijke wensen en nemen deze wensen als uitgangspunt. Vervolgens geven wij de juiste juridische en fiscale begeleiding.

Het doel van estate planning is dat het vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk wordt overgedragen. Heeft u enig idee van welke personen u erft? Wie van u gaan erven? En is dit vastgelegd? En aan wie wilt u vermogen overdragen? En wie gaan er van u erven? Wilt u het vermogen zo inrichten dat er zo min mogelijk erfbelasting zal worden betaald? Dan bent u bij De Kleijne & Janssen aan het juiste adres. Wij vertellen u graag hoe u het beste uw vermogen kunt toedelen. Want door dit goed te plannen kunt u forse besparingen behalen op de erf- en schenkbelasting.  In dit kader werken wij nauw samen met het notariaat.

Welke vragen zijn van belang bij estate planning?

  • Afwikkeling erf- en schenkbelasting?
  • Wat gebeurt er met pensioenen en lijfrenten?
  • Hoe zit het met schenkingen?
  • Heeft u een testament nodig en wat moet daarin staan?
  • Hoe bent u gehuwd en hoe zijn uw kinderen gehuwd?
  • Is er sprake van huwelijkse voorwaarden?
  • Is er een wens van bedrijfsopvolging en hoe dient dit te verlopen?
  • Heeft u wel eens nagedacht over levenstestamenten voor u en uw partner?
  • Wat gebeurt er bij een echtscheiding?

Advisering estate planning

Indien u ondernemer bent en u wilt graag een financieel plan maken, komen zakelijke fiscale aspecten en fiscale aspecten omtrent huwelijksvermogensrecht en erfrecht samen. Het is van belang dat u uzelf laat adviseren door professionals die oog hebben voor alle aspecten.
Ons kantoor is gespecialiseerd in advisering bij estate planning van ondernemers. Wij werken hierbij nauw samen met het notariaat.

Voor meer informatie over Estate planning bekijk onze website: www.dkj-estate-planning.nl.

Contact

Meer weten over onze dienstverlening?

Bel ons op: 0413 – 34 18 57 voor een vrijblijvende afspraak of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Een moment geduld aub.
 

De eerste drie maanden vrijblijvend kennismaken voor starters!

Vraag naar de voorwaarden!

Of ons kantoor bij uw bedrijf past kunt u vaak pas na enige tijd vaststellen en daarom bieden wij een kennismakingsperiode aan voor startende ondernemers van drie maanden waarbij wij vrijblijvend uw bedrijfsadministratie uit handen nemen en voor u inboeken. Na deze drie maanden kunt u dan beslissen of u voor langere tijd met ons in zee wilt gaan. Neem voor meer informatie over onze dienstverlening contact met ons op of vraag een offerte aan via onze formulieren.

Op zoek naar een nieuwe adviseur?

Maak gebruik van onze overstapservice!

De Kleijne en Janssen staat voor betrokkenheid en kwaliteit en helpt u graag bij alle zaken rond de financiën van uw bedrijf. Als u overstapt naar een andere adviseur geeft dit altijd een hoop financiële rompslomp. Met onze overstapservice nemen we u alle zorgen uit handen, zodat u zich weer  kunt richten op het doen waar u het beste in bent. Ondernemen. Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.