Eigen bedrijf starten

Eigen bedrijf starten en op zoek naar startersbegeleiding? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De Kleijne & Janssen biedt een gedeeltelijke of volledige startersbegeleiding bij het opstarten van bedrijven. Zo helpen we u met het opstellen van een ondernemingsplan, bekijken we de financieringsmogelijkheden en stellen we realistische doelstellingen op voor de toekomst. Ook bekijken we samen de organisatie van uw bedrijf en de wetten en plichten die hierbij komen kijken. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet en er geen onverwachte aspecten om de hoek komen kijken. Een goede basis van uw bedrijf biedt rust, waardoor u zich volledig kunt richten op uw core business.

Wij kunnen u helpen op het gebied van eigen bedrijf starten met:

  • Een gedegen ondernemingsplan;eigen bedrijf starten
  • Keuze van de rechtsvorm;
  • Inschrijving Kamer van Koophandel;
  • Alle zaken betreffende de belastingdienst;
  • Aanvraag en begeleiding financiering;
  • Opstarten en inrichten van de bedrijfsadministratie;
  • Wijzen op risico’s die u kunt verzekeren;
  • Begeleiding bij personeelszaken;
  • Opstellen van contracten en algemene voorwaarden.

Hulp bij het starten van een eigen bedrijf nodig?

Bent u van plan om een eigen bedrijf te starten? Dan komt er een hoop op u af. Het liefst bent u natuurlijk gewoon bezig met het uitwerken van uw plannen. U opent uw zaak waarschijnlijk nog liever vandaag dan morgen! Maar hoe voorkomt u dat u in uw enthousiasme geen belangrijke dingen vergeet?

Startersbegeleiding van de Kleijne & Janssen

Wij helpen u graag bij het starten van uw bedrijf. Van het opstellen van een ondernemingsplan, het uitzoeken van de financieringsmogelijkheden en het opstellen van realistische doelen tot het aanvragen van verschillende zaken en de juiste begeleiding; wij krijgen uw bedrijf op de rit. Geen idee waar u moet beginnen? Wij helpen u graag op weg!

Wij hebben alvast wat tips en tricks op een rijtje gezet om het u gemakkelijk te maken. Meer informatie nodig? Neem dan contact op met De Kleijne & Janssen via het contactformulier op deze pagina! Wij helpen u graag met de juiste startersbegeleiding.

Tip 1: Volg de ontwikkelingen in de branche waar u gaat starten op de voet!
Zorg dat u op de hoogte bent van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in uw branche. Vind u het lastig? Wij denken graag met u mee!

Tip 2: Kies de juiste rechtsvorm
Kiest u voor een eenmanszaak, bv, nv of vof? Wanneer u een bedrijf start, moet u weten onder welke rechtsvorm u dat gaat doen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij uw KvK inschrijving.

Tip 3: Schrijf een gedegen ondernemingsplan
Als u gaat starten mag een ondernemingsplan niet ontbreken. Of u het nu een ondernemingsplan, ondernemersplan, businessplan of bedrijfsplan noemt: dit document is bij het starten van uw bedrijf van groot belang! Hierin zet u namelijk uiteen waar de kansen, mogelijke concurrentie en potentiële klanten te vinden zijn. Heeft u een goed idee voor een bedrijf, maar vindt u het lastig om dit onder woorden te brengen in een ondernemingsplan? Schakel dan een professional in die u helpt. Bij De Kleijne & Janssen kunnen we een ondernemingsplan opstellen in duidelijke taal die u houvast biedt bij het starten van uw zaak.

Tip 4: Schrijf op tijd in bij de KvK (Kamer van Koophandel)
Dit is een punt wat u waarschijnlijk niet overslaat. Iedere onderneming moet namelijk ingeschreven staan in het Nederlandse handelsregister. De Kamer van Koophandel (of KvK) is in feite gewoon een grote database met alle Nederlandse rechtspersonen en ondernemingen. Inschrijven bij de KvK is verplicht, zodat de overheid zicht kan houden op de bedrijven in Nederland. De inschrijving van uw onderneming mag uiterlijk één week nadat u gestart bent bij de KvK binnen zijn. Dit kan op een KvK kantoor in de omgeving. Voordat u zich inschrijft moet u weten welke rechtsvorm aansluit op uw situatie. Bij de KvK is een online formulier beschikbaar, het zogenaamde ‘Voorbereiden inschrijving handelsregister’. Komt u er niet uit? Wij helpen u graag bij uw aanmelding!

Tip 5: Vergeet de Belastingdienst niet!
Start u met ondernemen? Dan krijgt u te maken met de Belastingdienst. Starters ontvangen na een tijdje vanzelf bericht van de Belastingdienst met een btw-nummer doordat uw onderneming btw-plichtig is. Wellicht hebt u een hele hoop vragen over de Belastingdienst: “Ziet de Belastingdienst mij nu wel of niet als ondernemer?” of “Hoe moet ik aangifte doen?”. Gelukkig staat u er niet alleen voor! Bij de Kleijne & Janssen werken professionals die de regels voor starters op hun duimpje kennen.

Tip 6: Zet een overzichtelijke bedrijfsadministratie op
Als starter kijkt u ongetwijfeld niet uit naar het bijhouden van uw administratie. Toch is het belangrijk dat u dit zorgvuldig doet. Een overzichtelijke administratie is namelijk onmisbaar voor een goede onderneming. Gaat u uw bedrijfsadministratie inrichten als starter? Stel uzelf dan alvast een paar vragen, zoals: ga ik mijn eigen boekhouding verzorgen of schakel ik een professional in? Heb ik een zakelijke rekening nodig? En hoe ga ik mijn administratie inrichten? Wist u dat wij deze taak graag van u overnemen? Lees er meer over op: “uw bedrijfsadministratie is onze zorg!”

Tip 7: Sluit de juiste verzekeringen af
U hoopt natuurlijk dat alles binnen uw onderneming van een leien dakje gaat. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Dat hoeft niet altijd erg te zijn, u kunt zich immers voor een hoop risico’s verzekeren. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij denken graag met u mee over de juiste verzekeringen. Zo weet u zeker dat u voldoende risico’s afdekt, zonder te veel te betalen.

Tip 8: Schroom niet om een financieringsaanvraag te doen!
Loopt u over van de goede ideeën, maar kunt u uw bedrijf maar niet laten starten omdat u niet het benodigde startkapitaal heeft? Doe dan een financieringsaanvraag! Het vinden van een passende financiering vraagt om een goede voorbereiding. Een goed ondernemingsplan is hierbij van belang. Bekijk in hoeverre u in staat bent om het benodigde bedrag zelf bij elkaar te brengen. Wat kunt u zelf investeren en welke zekerheden kunt u de financier bieden? Wordt uw aanvraag geweigerd door de bank? Dit hoeft geen enkel probleem te zijn, er zijn ook alternatieve mogelijkheden om tot een financiering te komen: “Anno 2018 ga je als ondernemer niet alleen naar de huisbank, maar kijk je verder om je visie te realiseren. Ik maak mee dat een bank ‘nee’ zegt tegen een plan, maar zodra wij helpen wordt het vaak een ‘ja’. NLInvesteert zorgt dat het plan wordt opgesteld met informatie die de investeerder wil weten. Zo zien investeerders de kansen van het plan en krijgt de ondernemer de benodigde financiering.” (Uit: ‘Dankzij NLInvesteert was de financiering in een kwartier rond’, door Jan de Kleijne. Lees hier de volledige blog van Jan de Kleijne over NLInversteert of lees hier meer over hulp bij bedrijfsfinanciering.

Tip 9: Regel uw personeelszaken goed
Bent u van plan om meteen personeel aan te nemen? Of bent u alleen gestart, maar loopt uw zaak inmiddels zo goed dat u iemand in dienst moet nemen? Daar komt wat regelwerk aan te pas. U moet een arbeidsovereenkomst opstellen, u moet rekening houden met loonheffingen en uw administratie wordt wat groter (denk bijvoorbeeld aan de salarisadministratie). Daar komt nog eens bij dat het arbeidsrecht continu verandert. Zoek daarom iemand die op de hoogte is van alle veranderingen in deze wet. Het liefst regelt u natuurlijk alles goed voor uzelf én uw personeel. Mocht u onverhoopt toch in een conflict terechtkomen, dan kunt u altijd advies inwinnen bij de Kleijne & Janssen.

Tip 10: Vraag ons wat we bij de Kleijne & Janssen voor u kunnen betekenen
Onze ervaren en praktisch ingestelde adviseurs zijn op de hoogte van alle zaken die komen kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Wij helpen u graag bij het waar maken van uw droom. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Zo staat u er als starter niet alleen voor.

Contact

Meer weten over onze dienstverlening?

Bel ons op: 0413 – 34 18 57 voor een vrijblijvende afspraak of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Een moment geduld aub.

Meer weten over startersbegeleiding?

Alvast meer lezen over hoe wij u kunnen helpen? Lees dan meer over onze onderstaande services:

 

De eerste drie maanden vrijblijvend kennismaken voor starters!

Vraag naar de voorwaarden!

Of ons kantoor bij uw bedrijf past kunt u vaak pas na enige tijd vaststellen en daarom bieden wij een kennismakingsperiode aan voor startende ondernemers van drie maanden waarbij wij vrijblijvend uw bedrijfsadministratie uit handen nemen en voor u inboeken. Na deze drie maanden kunt u dan beslissen of u voor langere tijd met ons in zee wilt gaan. Neem voor meer informatie over onze dienstverlening contact met ons op of vraag een offerte aan via onze formulieren.

Op zoek naar een nieuwe adviseur?

Maak gebruik van onze overstapservice!

De Kleijne en Janssen staat voor betrokkenheid en kwaliteit en helpt u graag bij alle zaken rond de financiën van uw bedrijf. Als u overstapt naar een andere adviseur geeft dit altijd een hoop financiële rompslomp. Met onze overstapservice nemen we u alle zorgen uit handen, zodat u zich weer  kunt richten op het doen waar u het beste in bent. Ondernemen. Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.