Wat is een RFEA Financieel echtscheidingsadviseur

Kwaliteit

 

Een RFEA is financieel, fiscaal en juridisch deskundig. De adviseurs in het Register moeten voldoen aan strenge eisen, onder andere op het gebied van deskundigheid. Door de titel RFEA is direct duidelijk welke adviseur deskundig en gediplomeerd is. Een niet deskundig advies kan nog jaren financiële problemen opleveren. Denk aan problemen bij de verdeling van de gezamenlijke woning, of een onverwachte belastingaanslag na de scheiding. Ook de zorg voor kinderen komt vaak in het gedrang door onjuist financieel advies.

 

6 redenen om een RFEA in te schakelen

 • Keurmerk: RFEA is hét keurmerk voor financieel echtscheidingsadviseur. Aan het RFEA-stempel herkent u een goed adviseur. Dat biedt zekerheid.
 • Financieel: na een scheiding is de toekomst voor 80 % afhankelijk van de financiële (on)mogelijkheden. In die onzekere periode zijn rust, overzicht en de juiste beslissingen nodig.
 • Fiscaal: in 70% van de gevallen leidt de belastingaangifte over het jaar van scheiden tot problemen. Het laatste waar u op zicht te wachten is een ondeskundig adviseur waardoor een goede scheiding achteraf alsnog tot problemen leidt.
 • Deskundig: een RFEA is gediplomeerd en heeft daarvoor een examen moeten afleggen. Een RFEA houdt die deskundigheid up-to-date via permanente educatie.
 • Integer: een RFEA is gehouden aan een gedragscode. Eventuele klachten worden voorgelegd aan een onafhankelijke geschillencommissie. Een RFEA houdt zich aan uitspraken van die commissie.
 • Zichtbaar: een RFEA is opgenomen in het openbare register van de RFEA. Op rfea.nl kunt u meer informatie over RFEA vinden.

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op

   Liever direct contact opnemen?