Kindercoach bij een echtscheiding

Onze kindercoach kunt u inschakelen om uw kinderen te ondersteunen bij de echtscheiding. Een echtscheiding is namelijk niet alleen voor de partners ingrijpend, maar zeker ook voor de kinderen. De kindercoach zal met uw kinderen de scheiding bespreken, maar ook de invloed van de scheiding op hun leven. Zo leren ze om te gaan met de nieuwe situatie die voor hun ontstaat.

 

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Zij gaan vaak gebukt onder de scheiding waardoor problemen kunnen ontstaan. Laat u daarom ook voor uw kinderen bijstaan door onze kindercoach.

 

Wat doet de kindercoach?

 

Onze kindercoach gebruikt bij haar coaching diverse methodes. Deze zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Bij jonge kinderen wordt er bijvoorbeeld vooral gebruik gemaakt van voorlezen en spelletjes.

 

Bij oudere kinderen kunnen andere vormen van coaching worden toegepast, omdat met hen op een meer volwassen manier over de scheiding gesproken kan worden. Veel voorkomend is bijvoorbeeld boosheid, onzekerheid en wegduwen. De kindercoach kan het jongvolwassen kind bijvoorbeeld handvatten geven om moeilijke dingen van de scheiding met zijn ouders te bespreken, kan uitleggen dat de boosheid er mag zijn, en kan uitleggen hoe daarmee kan worden omgegaan door het kind en de ouders.

 

Succesverhalen

 

We bespreken met ouders van jonge kinderen hoe ze hun kind kunnen leren omgaan met de echtscheiding. Op spelende wijze maken jonge kinderen kennis met de nieuwe situatie.

 

Tieners zijn vaak boos, of duwen een ouder weg. Door het voeren van één of een paar gesprekken kunnen we samen met u de situatie verbeteren. Vaak is een klein zetje, luisteren en aandacht al voldoende.

 

Onze kindercoach

 

Onze kindercoach is Iny de Kleijne. Zij heeft een studie tot kindercoach gevolgd en is KIES-coach. Naast deze opleiding heeft zij jarenlange ervaring als leerkracht op een basisschool.

Wat kan een kindercoach voor u betekenen:

 • Jonge kinderen door middel van spel, tekening en verhaaltjes uitleg geven
 • Praten over gevoelens
 • Optimistische benadering
 • Oudere kinderen coachen door middel gesprekken
 • Empathisch vermogen

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op

   Liever direct contact opnemen?