Wanneer betaalt u kinderalimentatie?

Na de scheiding blijft u als ouders samen de kosten voor uw kinderen betalen. Dit doet u in elk geval totdat ze 21 jaar zijn. Hoe de regeling er uitziet, is op de eerste plaats afhankelijk van de behoefte van uw kind. Daarna wordt gekeken naar de financiële draagkracht van u beiden.

 

Kinderalimentatie berekening


De financiële behoefte per kind wordt vaak berekend aan de hand van vastgestelde normen. Zodra dit is gebeurd, bekijken we hoe we die kosten tussen u beiden verdelen. Hiervoor maken wij een objectieve kinderalimentatieberekening.

Kinderalimentatie en een eigen bedrijf


Bij een vast inkomen uit dienstverband is het relatief eenvoudig te berekenen wat de behoefte en de draagkracht is voor de kinderalimentatie. Een ondernemer heeft echter een wisselend inkomen en kan ook te maken hebben met winst en verlies in de onderneming. Onze experts weten hoe bij ondernemers de draagkracht berekend dient te worden en hoe de behoefte berekend wordt bij kinderen van ondernemer(s).

Ondernemer en kinderalimentatie?

Wanneer er sprake is van een onderneming dient er rekening gehouden te worden met meerdere zaken, bijvoorbeeld:

 

 • Welke middelen staan ter beschikking van de partner van de ondernemer? Hierbij wordt gekeken naar de geldstromen en liquide middelen.
 • Het verleden en de toekomst van de onderneming. Hiervoor dienen jaarcijfers overlegd te worden.
 • Continuïteit van de onderneming.
 • Belangen van de kinderen (onderhoudsgerechtigde).

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neem contact op

  Stel uw vraag aan ons, wij helpen u graag

   Neem contact op

   Liever direct contact opnemen?