Bedrijfsfinanciering met NLInvesteert

Als Regiodirecteur NLInvesteert Oost-Brabant komt Jan de Kleijne (eigenaar De Kleijne & Janssen, fiscaal econoom en financieringsregisseur) regelmatig in contact met ondernemers met goede investeringsplannen die uitgevoerd kunnen worden na het vinden van een adequate financiering. Zo ook bij MTU, die graag wilden investeren in een laser-snijmachine en de onderneming wilden verzelfstandigen. Jan de Kleijne vond de juiste financieringsmethode, waardoor het bedrijf haar visie kon realiseren.

Lees de volledige blog van NLInvesteert over de financieringsaanvraag van MTU hier:

Investeerders en bank brengen acht ton bij elkaar voor lasersnijmachine Metaal Techniek Uden.

UDEN – Metaal Techniek Uden (MTU), het bedrijf van Martin Gruijters en Frans Schepers, is uitgebreid met een extra laser-snijmachine. De vraag naar deze snijtechniek stijgt sterk omdat steeds meer ontwerpers kiezen voor 3D-ontwerpen.

Achthonderdduizend euro had MTU nodig voor de financiering van de machine. Daarvoor zocht het bedrijf contact met NLInvesteert, regisseur van bedrijfsfinancieringen. NLInvesteert zette onder andere haar cofunding-platform in. Voor een deel kwam het benodigde kapitaal van de bank, de rest kwam binnen via het platform. In no-time was het benodigde geld opgehaald waardoor de machine aangeschaft kon worden.

Klantgericht

MTU kwam vijf jaar geleden voort uit Metaalindustrie Uden (MIU). De oprichters kozen voor een klantgerichte insteek. “Wij denken mee en laten onze klanten groeien en groeien opmaat mee”, vertelt Martin Gruijters. “We doen alles transparant, bieden veel service en scherpe prijzen d.m.v. de juiste balans tussen automatisering en menselijk contact. Ons proces vloeit eigenlijk over in het proces van de klant. Een simpel voorbeeld is dat we het tekeningnummers, referenties, bijzonderheden, enz. van de klant hanteren in onze opdrachtverwerking, welke gedurende het proces op elk moment aangepast kunnen worden. Dat scheelt al veel zoekwerk bij verdere verwerking! Maar ook zijn orders online te volgen in het MTU portaal en bij order gereed krijgt de klant automatisch een pakbon en sms’je.”

Juiste financier

Dankzij NLInvesteert was MTU in staat de forse investering te doen. ‘Als jong bedrijf is het zoeken naar de juiste financier’, weet Martin Gruijters. ‘Jan de Kleijne, regiodirecteur Oost Brabant van NLInvesteert, vond de juiste financieringsmethode voor ons. Hij heeft onze aanvraag goed geformuleerd, en NLInvesteert heeft ook grondig onderzocht hoe we ervoor staan. De financiering ging toen heel snel.  Het was een kick om dat mee te maken. Zo snel had ik niet verwacht, maar ik zie het als een bevestiging dat ons bedrijf er goed voor staat. Een pluim op onze hoed, zogezegd’.

Bron: NLInvesteert

Meer informatie over bedrijfsfinanciering

Meer weten over de mogelijkheden van bedrijfsfinanciering? Neem dan contact op met De Kleijne & Janssen of NLInvesteert!

Contact

Meer weten over bedrijfsfinanciering voor een investering in uw bedrijf?

Bel ons op: 0413 – 34 18 57 voor een vrijblijvende afspraak of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Een moment geduld aub.
 

De eerste drie maanden vrijblijvend kennismaken voor starters!

Vraag naar de voorwaarden!

Of ons kantoor bij uw bedrijf past kunt u vaak pas na enige tijd vaststellen en daarom bieden wij een kennismakingsperiode aan voor startende ondernemers van drie maanden waarbij wij vrijblijvend uw bedrijfsadministratie uit handen nemen en voor u inboeken. Na deze drie maanden kunt u dan beslissen of u voor langere tijd met ons in zee wilt gaan. Neem voor meer informatie over onze dienstverlening contact met ons op of vraag een offerte aan via onze formulieren.

Op zoek naar een nieuwe adviseur?

Maak gebruik van onze overstapservice!

De Kleijne en Janssen staat voor betrokkenheid en kwaliteit en helpt u graag bij alle zaken rond de financiën van uw bedrijf. Als u overstapt naar een andere adviseur geeft dit altijd een hoop financiële rompslomp. Met onze overstapservice nemen we u alle zorgen uit handen, zodat u zich weer  kunt richten op het doen waar u het beste in bent. Ondernemen. Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.