Geen kans op financiering door rode cijfers? Het kan wel!

Ondernemer houdt de regie in eigen hand!

Als Regiodirecteur Oost-Brabant bij NLInvesteert komt Jan de Kleijne (eigenaar De Kleijne & Janssen, fiscaal econoom en financieringsregisseur) regelmatig ondernemers tegen wiens financieringsaanvraag is afgewezen bij de bank. Dit hoeft echter niet het einde van de voorgenomen investering te betekenen, vertelt De Kleijne in zijn column. Lees hier alles over bedrijfsfinanciering bij rode cijfers:

We zien dat banken het financieringsproces steeds verder digitaliseren. Dit houdt in dat financieringsaanvragen via geautomatiseerde processen worden behandeld. Middels algoritmen wordt er onder andere een beslissing over de financieringsaanvraag genomen. Er is minder ruimte om een extra toelichting op een financieringsaanvraag te geven. Dit kan zomaar betekenen, indien je als ondernemer een verlieslatend jaar achter de rug hebt, dat een uitbreiding van je financiering die je nodig hebt voor een goede investering, niet zo eenvoudig is, sterker nog de bank niet akkoord gaat!

bedrijfsfinancieringOndernemer houdt de regie in eigen hand

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je bedrijfsprocessen, zo ben je ook verantwoordelijk voor de financiering van je onderneming. Het feit dat een bank de financieringsaanvraag niet honoreert, wil nog niet zeggen dat je investeringsbeslissing verkeerd is.

Het is begrijpelijk dat banken na een verlieslatend jaar extra voorzichtig zijn om de financiering uit te breiden, zelfs voor een investering die goed lijkt in de ogen van de ondernemer. In een dergelijke situatie is het zeker raadzaam om een financieringsaanvraag goed voor te bereiden. Het is niet alleen voor de bank belangrijk dat de bank goed zicht heeft op het rendement van de investering, maar belangrijker is dat u zelf overtuigd bent van de rendementsmogelijkheden van de investering.

Onze ervaring leert dat, mits er een goede voorbereiding aan vooraf is gegaan, goede investeringsplannen zeker wel financierbaar zijn. Wij kunnen met de faciliteiten van NLInvesteert een dergelijk financieringsproces prima begeleiden. NLInvesteert kan via haar investeerdersplatform financieringen aantrekken die een bank niet kan bieden. Op deze wijze kan toch gezamenlijk met de bank gekomen worden tot een goede financieringsoplossing voor uw investeringsplannen, zelfs na een verlieslatend jaar. U als ondernemer kunt deskundigheid in huis halen om de financiering te regelen.

Ik adviseer ondernemers dan ook: ondernemer houdt de regie in eigen hand!

Een goed begin is het halve werk

Wil je als ondernemer binnen de fiscale wetgeving de belastingafdracht optimaliseren, dien je de onderneming juridisch goed te structureren en te kiezen voor een juiste rechtsvorm. Ook dien je adequaat om te gaan met de fiscale regelgeving teneinde achteraf niet tegen fiscale claims aan te lopen. Ook hier ben je als ondernemer proactief mee bezig teneinde onnodige belastingclaims te voorkomen. Om deze deskundigheid in huis te halen huur je als ondernemer een belastingadviseur in!

De financiering van je investeringsplannen is in wezen niets anders. Een investering doe je na diverse overwegingen. De financiering van je investering, is niet iets dat je dan nog even als laatste regelt bij de bank. Nee, ook hier is een goede voorbereiding voor nodig! Het is dan ook verstandig om hier een adviseur in te schakelen die weet wat voor uw onderneming de beste financieringsstructuur is.

Als partner van NLInvesteert is De Kleijne & Janssen de aangewezen partij voor bedrijfsfinanciering

Ik ga terug naar mijn functie bij Rabobank Nederland waar ik als kredietadviseur van Rabobank Nederland ondernemers begeleidde om een financiering die door Rabobank Nederland was afgewezen toch te realiseren. De ondernemer, accountant en de lokale Rabobank vonden de financiering verantwoord. Rabobank Nederland keurde de financiering niet goed! Mijn taak was te beoordelen of de financiering desondanks toch verantwoord was. Na analyse van de cijfers en gesprek met de ondernemer konden wij vaak argumenten aandragen aan Rabobank Nederland zodat Rabobank Nederland alsnog akkoord gingen met de financieringsaanvraag. Alsnog goedkeuring dus!

Dit is nu het werk wat wij, De Kleijne & Janssen, doen als partner van NLInvesteert. Daarnaast kunnen wij melden dat NLInvesteert een eigen financieringsplatform heeft waar ondernemers gebruik van kunnen maken om de financiering in samenspraak met uw bank te realiseren!

Ook hiervoor geldt: Een goed begin is het halve werk!

Meer informatie over bedrijfsfinanciering?

Bent u op zoek naar bedrijfsfinanciering voor uw onderneming? Laat u adviseren door De Kleijne & Janssen! Als partner van NLInvesteert maken wij financiering bereikbaar voor ondernemers.

Contact

Meer weten over bedrijfsfinanciering?

Bel ons op: 0413 – 34 18 57 voor een vrijblijvende afspraak of laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Een moment geduld aub.
 

Bent u op zoek naar bedrijfsfinanciering voor uw onderneming?

Laat u adviseren door De Kleijne & Janssen!

Soms is bedrijfsfinanciering onmisbaar om te groeien. Kunt u bij uw bank niet terecht? Dan zijn er andere oplossingen voor ondernemers! Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan co-financiering? De Kleijne & Janssen adviseert u graag over de mogelijkheden van het financieringslandschap.

Bereikbare financiering voor het MKB?

Ontdek de mogelijkheden van NLInvesteert!

NLInvesteert gelooft in het belang van bereikbare financiering voor MKB’ers. Om die reden organiseert NLInvesteert zakelijke financiering bij ondernemers in de buurt. Zo kunt u als ondernemer uw droom waarmaken. Lees hier meer over onze samenwerking met NLInvesteert.